Oι Τούρκοι ζήτησαν για ασκήσεις και την περιοχή του Αγ. Όρους

Oι Τούρκοι ζήτησαν για ασκήσεις και την περιοχή του Αγ. Όρους Facebook Twitter
0

Την περιοχή του Αγίου όρους ζήτησε, μεταξύ άλλων, να δεσμεύσει η Τουρκία προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι ελληνικές αρχές απέρριψαν τρεις τουρκικές NOTAM που ζητούσαν την δέσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου, για διάστημα έως και 12 μήνες, ώστε να διενεργηθούν σε αυτές στρατιωτικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε η δέσμευση των περιοχών  του Αγίου Όρους, της Λήμνου, της Πάτμου, της Τήνου, της Μύλου και της Σκύρου. Η ΝΟΤΑΜ κατατίθεται στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας προειδοποιώντας τους πιλότους για πιθανούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Ελλάδα εξέδωσε τις NOTAM A2642/15, A2641/15 και A2640/15, οι οποίες υποστήριζαν ότι μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα όσον αφορά την ανακοίνωση δέσμευσης ελληνικού εναέριου χώρου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ελλάδα / Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Πάτρας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM