Υπουργείο Εργασίας εναντίον Αττικό Μετρό Α.Ε

Υπουργείο Εργασίας εναντίον Αττικό Μετρό Α.Ε Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC)
0

Κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάει μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της εταιρείας «Αττικό Μετρό ΑΕ» σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις 70 αρχαιολόγων που εργάζονται στα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας καταφέρεται εναντίον της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και χαρακτηρίζει παράνομες τις ομαδικές απολύσεις των αρχαιολόγων, ενώ παράλληλα της υπενθυμίζει πως οφείλει να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει, «με έμμεσο τρόπο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να παρακάμψει τις απαγορευτικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις 70 αρχαιολόγων. Το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει και πάλι ότι δεν γίνεται δεκτή αυτή η παράνομη και παραπειστική τακτική της εταιρείας και δηλώνει για μία ακόμη φορά πως οι ομαδικές απολύσεις απαγορεύονται και η εταιρεία οφείλει να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

Αναμένεται η απάντηση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» στους ισχυρισμούς του υπουργείου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM