Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 πιο έξυπνες χώρες του κόσμου

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 πιο έξυπνες χώρες του κόσμου Facebook Twitter
7
Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 πιο έξυπνες χώρες του κόσμου Facebook Twitter

Για να λυθούν μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν αυτήν την εποχή τον πλανήτη – από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ασφάλεια τροφίμων και την μη εξάπλωση των πυρηνικών- σίγουρα χρειάζονται περισσότεροι επιστήμονες. Και σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει αρκετά σε αυτό, καθώς σε επίπεδο επιστημών συγκαταλέγεται στις 10 εξυπνότερες χώρες παγκοσμίως.

Στην πρόσφατη μελέτη του «OECD Science, Technology and Industry Scoreboard 2015: Innovation for growth and society», που βασίζεται σε στοιχεία που χρονικά φτάνουν μέχρι το 2012, ο ΟΟΣΑ εξέτασε τα πτυχία πανεπιστημίου σε 40 από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Η κατάταξη βασίζεται στο κατά κεφαλήν ποσοστό πτυχίων σε επιστήμες όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η τεχνολογία και η μηχανική. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση με ποσοστό 26%. Το 2013 οι κρατικές δαπάνες για την έρευνα μειώθηκαν στο 0,08% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στις αναπτυγμένες χώρες, κάτι που θα μπορούσε και να εξηγήσει την υποχώρηση του ποσοστού από το 28% που ήταν το 2002.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ν. Κορέα. Αυτές είναι οι χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα:

1. Ν. Κορέα

2. Γερμανία

3. Σουηδία

4. Φινλανδία

5. Γαλλία

6. Ελλάδα

7. Εσθονία

8. Μεξικό

9. Αυστρία

10 Πορτογαλία

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 πιο έξυπνες χώρες του κόσμου Facebook Twitter
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM