Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική για την πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε επιφυλακή Αστυνομία και Πυροσβεστική για την πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

 

Κλειστός θα είναι από τις 15.00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο ενώ αντίστοιχα στις 17.00 θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα μετά από εντολή της αστυνομίας, εξαιτίας των συγκεντρώσεων και της πορείας που θα βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέτεια της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Σήμερα οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα βγουν στους δρόμους θα ξεπεράσουν τους 5.000, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται όμως και η Πυροσβεστική, καθώς σε κομβικά σημεία θα είναι οχήματα με προστατευτικά πλέγματα στο παρμπρίζ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς, με συγκέντρωση στις 14:00 στα Προπύλαια και πορεία στις 15:00. Δεύτερη πορεία έχει προγραμματιστεί στις 17:00 το απόγευμα.

 

Έκκληση για συγκεντρώσεις στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη απευθύνουν οργανώσεις και σε άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM