Εξαρθρώθηκε σπείρα στη Μυτιλήνη που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε παράτυπους μετανάστες

Εξαρθρώθηκε σπείρα στη Μυτιλήνη που προμήθευε πλαστά έγγραφα σε παράτυπους μετανάστες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση στη Μυτιλήνη οι αστυνομικές Αρχές εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκία και στην συνέχεια το κύκλωμα τους προωθούσε στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησαν με άκρα μυστικότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

 

Σύμφωνα με Τα Νέα, στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 28χρονος υπήκοος Πακιστάν «εγκέφαλος» της συμμορίας. Συνελήφθησαν ακόμα 8 υπήκοοι Πακιστάν και 3 Έλληνες ηλικίας από 22 έως 46 ετών μέλη του κυκλώματος.

 

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, ομοεθνείς του, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κατάρτιζαν αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, σε δύο βιβλιοπωλεία, στη Μυτιλήνη. Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων και υπάλληλος του ενός βιβλιοπωλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

 

Οι δράστες, όπως προέκυψε πουλούσαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση και παραμονή τους στη χώρα.

 

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, πλαστή σφραγίδα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ