Iσχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Iσχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό  Ινστιτούτο έγινε αισθητός νωρίτερα στο Ιόνιο αλλά και σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα. Το ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδινε αρχικά μέγεθος 5,6 Ρίχτερ και αργότερα 6,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού και έγινε αισθητός ακόμη και στη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός ήταν σχετικά επιφανειακός με βάθος 5 χλμ. σύμφωνα με την προκαταρκτική επίλυση του Γεωδυναμικού και τις δηλώσεις του κ. Χ. Ευαγγελίδη στον Bήμα Fm. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Δημοσιογράφος του νησιού είπε στο σταθμό ότι όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους και επικαλέστηκε δηλώσεις του περιφερειάρχη που ανέφερε ότι τα δημόσια κτίρια δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί αλλά υπάρχει πρόβλημα με το νοσοκομείο. Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι βλέπει κάποιες γωνίες μπαλκονιών να έχουν πέσει.

Η Πυροσβεστική αναφέρει αρκετές κλήσεις ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές ή θύματα. Η δόνηση ήταν αισθητή σύμφωνα με τις αναφορές σε Κέρκυρα, Πάτρα και Ηλεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ