Μειωμένος κατά 4 εκατ. Ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός της Βουλής

Μειωμένος κατά 4 εκατ. Ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός της Βουλής Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Μειωμένος κατά περίπου 4 εκατ. Ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός της Βουλής σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Προϋπολογισμού της Βουλής -που κατέθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο Τετάρτη- ο προϋπολογισμός για το 2016 θ’ ανέρχεται στα 136.016.000 ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά 4.128.000 ευρώ του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Αυτά τα 4 εκατομμύρια προέρχονται κατά κύριο λόγο από περιστολές δαπανών, όπως η περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης (10%), καθώς και της κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα. Συνολικά, η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης αγγίζει το 38% (28% εξαιτίας παλαιότερων περικοπών συν 10% από τη φετινή μείωση) και διαμορφώνεται στις 5.100 ευρώ, από 5.700 που είναι σήμερα.

Στις περικοπές συμπεριλαμβάνεται το επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών μειώνονται οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές (20%) αλλά και οι δαπάνες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (13%).

Στον Προϋπολογισμό της Βουλής, του οικονομικού έτους 2016, προβλέπεται, τέλος, αύξηση στις δαπάνες για την ανακαίνιση και αποκατάσταση κτηρίων ιδιοκτησίας της Βουλής, με σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων και την σταδιακή αποδέσμευση από τα μισθωμένα κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ