Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την κατάργηση του Αγροτικού

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την κατάργηση του Αγροτικού Facebook Twitter
2

Με επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου ως όρο για την εκπαίδευση στην ειδικότητα.

Στην επιστολή του ΙΣΑ προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό επισημαίνεται ότι:


«Το μέτρο θα πρέπει με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, να καταργηθεί ως αναποτελεσματικό και επικίνδυνο από πλευράς δημόσιας υγείας, αφού επιχειρεί να καλύψει τα κενά στην παροχή υπηρεσιών της υπαίθρου, με αποφοίτους Ιατρικής με λίγες γνώσεις και καμία ουσιαστική εμπειρία, οι οποίοι καλούνται να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες χωρίς καμία επίβλεψη ή βοήθεια».

Παράλληλα ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατικό» το υποχρεωτικό αγροτικό υποστηρίζοντας ότι «υποχρεώνει τους νέους γιατρούς να ζουν σε άσχημες συνθήκες, που δεν τιμούν κανένα, στο βαθμό που η αμοιβή τους δεν επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Αντ' αυτού ο ΙΣΑ προτείνει την παροχή κινήτρων σε ειδικευμένους γιατρούς με γνώση και εμπειρία, με εκπαίδευση στην τηλεϊατρική ώστε να διοριστούν επί θητεία για την κάλυψη των κενών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία και να παρέχουν υπηρεσίας υγείας υψηλής ποιότητας στην Περιφέρεια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το ότι είναι επικίνδυνο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και σε νοσοκομείο της Αθήνας είναι επικίνδυνοι οι ειδικευόμενοι, πόσο μάλλον σε κάτι νησιά, όπου δεν έχεις εναλλακτική λύση.