Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια, στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου Facebook Twitter
6

Τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται ανάμεσα στα 924 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) ανώτατων ιδρυμάτων των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν αρχικώς, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσιεύει το National Taiwan University.


Συγκεκριμένα,

το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την 217η θέση

το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την 344η

το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την 490η

και το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 495η.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, το ΕΚΠΑ, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των τμημάτων του, τοποθετείται στην 196η θέση.

Σε επιμέρους τομείς η κατάταξη για το ΕΚΠΑ είναι ακόμα υψηλότερη: 76η θέση στην Φαρμακολογία και Τοξικολογία, 134η θέση στην Ιατρική, 171η θέση στη Φυσική.


Τα πρώτα πέντε στην κατάταξη είναι:

το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

το πανεπιστήμιο Johns Hopkins

το πανεπιστήμιο του Τορόντο

το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

και το πανεπιστήμιο Washington-Seattle.


Όσον αφορά τη μεθοδολογία, η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε ίδρυμα, στην απήχηση που επιτυγχάνουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην τελική ιδιαίτερη διάκρισή τους.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στα πρώτα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, βρίσκουμε τις εξής 16 χώρες:1.ΗΠΑ2.Αγγλία3.Καναδάς4.Ελβετία5.Ιαπωνία6.Γερμανία7.Αυστραλία8.Κίνα9.Βέλγιο10.Σιγκαπούρη11.Γαλλία12.Δανία13.Χονγκ Κονγκ14.Ολλανδία15.Σουηδία16.ΙσπανίαΜέχρι να πέσουμε στο Καποδιστριακό, άλλες περίπου διακόσιες θέσεις δηλαδή, βρίσκουμε επιπλέον τις:17.Νότιος Κορέα18.Φιλανδία19.Βραζιλία20.Ισραήλ21.Ταιβάν22.Νορβηγία23.Ιταλία24.Νότιος Αφρική25.Νέα Ζηλανδία26.Ιρλανδία27.Τσεχία28.Τουρκία29.Ρωσία30.ΠορτογαλίαΣτο Καποδιστριακό παρόλα αυτά αξίζει ένα μεγάλο respect για ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Κανονικά τα Πανεπιστήμιά μας είναι επιπέδου Αριστοτελείου. Εντελώς πάτος.
Ναι, ξέρεις είναι άνευ σημασίας να λες απλώς μία θέση στα επίσημα rankings. Το σοκαριστικό είναι όταν βλέπεις πόσες χώρες και ποια Πανεπιστήμια είναι πάνω από ΟΛΑ τα δικά σου. Αν βάλεις και τα Κολέγια μέσα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική. Το μόνο ελληνικό σχολείο που έχει κάποιο επίπεδο είναι το Καποδιστριακό. Κανένα άλλο. Κι αυτό με τα χίλια ζόρια, με διαρκή απαξίωση και πληθώρα μπούφων φοιτητών, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα μόνο του να διαλέγει φοιτητές. Μπες αν θες στο USNews να πάρεις μία καλύτερη γεύση. Έχει πολύ αναλυτικά στοιχεία.
Η μοναδική σοβαρή αξιολόγηση Πανεπιστημίων διεθνώς δημοσιεύεται στο USNews εδώ και δεκαετίες.Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι στον πάτο φυσικά. Καλύτερο είναι το Καποδιστριακό που βρίσκεται 292, ενώ 432 και 435 βρίσκεται το Αριστοτέλειο και το Κρήτης. Creme de la Creme
Μετά από 5 χρόνια που πέρασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική Αθηνών μπορώ να πω ότι αν κανείς κρίνοντας από την κατάταξή του, αποφασίσει να το επισκεφτεί τότε θα του πέσουν τα μαλλιά/φρύδια/μάτια/τσίνορα. Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου κάτω από τόσο άθλιες συνθήκες (τόνοι σκουπιδιών στο κτήριο, διακοπές ρεύματος, έλλειψη θέρμανσης, έλλειψη φωταγώγησης στη γύρω περιοχή και φυσικά τόσες χαμένα μαθήματα και εξεταστικές λόγω καταλήψεων). Ένα πανεπιστήμιο πρέπει να ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις.
Συγχαρητήρια για την άποψή σας. Δυστυχώς οι περισσότεροι φοιτητές ή απόφοιτοι δημοσίων σχολών δεν το αντιλαμβάνονται έτσι, με αποτέλεσμα οι σχολές να υποβαθμίζονται διαρκώς, υπ' ευθύνη και των ίδιων.