Δέχτηκαν τελικά την πληρωμή με κάρτα οι γιατροί

Δέχτηκαν τελικά την πληρωμή με κάρτα οι γιατροί Facebook Twitter
5

«Ναι στην πιστωτική κάρτα, ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Γ. Πατούλης διευκρίνισε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται την «άδικη κι αποπροσανατολιστική στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου», αλλά στηρίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής, και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί ο ιατρικός κλάδος και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως είπε, η τράπεζα δεν θα μπορεί να βλέπει το όνομα και την ειδικότητα του γιατρού, αλλά μόνο ένα κωδικό, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως το ιατρικό απόρρητο για τον ασθενή.

Από κοινού αποφασίστηκε ότι από 1/1/2016 το μέτρο πληρωμής με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά για όλους τους γιατρούς, ενώ, όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις της τάξεως του 5-10%, που οι συναλλαγές θα γίνονται χωρίς κάρτα, αλλά μόνο για επείγοντα περιστατικά, υπερήλικες ασθενείς και άλλους. Ο Τρύφων Αλεξιάδης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν οι εξαιρέσεις αυτές στην εφαρμογή του μέτρου πληρωμής με πιστωτική κάρτα, οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και τα επείγοντα.

Επιπλέον, είπε στους εκπροσώπους των γιατρών ότι θα γίνει άμεσα συζήτηση με τις τράπεζες ώστε να διασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος στη χρήση των πιστωτικών καρτών.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
άδικη και αποπροσανατολιστική η στοχοποίηση των γιατρών... είναι ψέμματα όλα τα φακελάκια και όλα τα μαύρα ιατρεία που έχουμε δει όλοι μας τόσα χρόνια.ου να μου χαθείτε λέρες.
Επι την ευκαιρια να ευχαριστησουμε τους μεγαλοκαρδους γιατρους που δεχτηκαν την πληρωμη με καρτα! Τους αφησαν βεβαια κι ενα παραθυρακι ανοιχτο της ταξεως του 5-10% και εισηγηση στις τραπεζες για χαμηλοτερο κοστος στην χρηση των πιστωτικων καρτων.... ετσι για να μην γκρινιαζουν.Να τους ευχαριστησουμε επισης για την ευαισθησια που εδειξαν σχετικα με το ιατρικο απορρητο των ασθενων σε αντιθεση με τους κακους φαρμακοποιους,ασφαλιστικα ταμεια και ελεεινα βιβλιαρια υγειας!Και τελος να τους ευχαριστησουμε που ποτε δεν δεχτηκαν φακελακι, παντα κοβαν αποδειξεις και ποτε μα ποτε δεν φοροδιαφυγαν....μαρτυρες ολο το πανελληνιο!
Να δω τους γιατρους που δηλωναν εισοδηματα κατω απο το οριο της φτωχιας να χτυπανε καρτες και να μην το πιστεψω. Εκτος αν συμφωνηθηκε να χρησιμοποιησουν τα POS για να χτυπανε ενα 10ρικο για ξεκαρφωμα και τα υπολοιπα μαυρα.
Προφανώς και κάτι τέτοιο θα γίνει. Το ότι θα έχουν το μηχάνημα δεν σημαίνει από μόνο του κάτι. Επίσης είδες ότι εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά. Εκεί δηλαδή που σε βρίσκουν στην ανάγκη, και σου λένε δώσε η δεν χειρουργώ.