«Απόβαση» τουριστών στην Θεσσαλονίκη αυτό το τριήμερο

«Απόβαση» τουριστών στην Θεσσαλονίκη αυτό το τριήμερο Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι τουρίστες που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη το τρέχον τριήμερο, με την άφιξη ισάριθμων κρουαζιερόπλοιων, ενός σήμερα και δύο τη Δευτέρα.Ειδικότερα, σήμερα έδεσε στις 8.30 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,, το κρουαζιερόπλοιο "Voyager", προερχόμενο από την Καβάλα, και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για το Βόλο.Οι 440 επιβάτες του Voyager, κυρίως βρετανοί, έχουν ήδη επιβιβαστεί σε τουριστικά λεωφορεία, με ορισμένους να κάνουν ήδη τον γύρο της πόλης, ενώ άλλοι κατευθύνονται στο μουσείο της Πέλλας και κάποιοι επέλεξαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα.

Για τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η άφιξη δύο κρουαζιερόπλοιων, του "Europa 2", με 500 Γερμανούς τουρίστες και του "Costa Pacifica", με περισσότερους από 4.000 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Το μεν Europa 2, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 το πρωί προερχόμενο από το Βόλο και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα για Μύρινα, ενώ το δε "Costa Pacifica", θα δέσει στις 8 το πρωί, από τον Βόλο, και θα αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι, για το νησί της Σαντορίνης.

Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ομαλή έξοδο των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων από το λιμάνι έξω στην πόλη της Θεσσαλονίκης διατυπώνοντας της απορία τους για "το πως γίνεται 4.500 άνθρωποι να περάσουν από το χώρο του τελωνείου γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρία και καθυστερήσεις".

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Ιωάννη Παντή, ο ίδιος θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται, διαβεβαιώνοντας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Επίσης, ο ίδιος υπενθύμισε ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και το γεγονός ότι το πράττουμε με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθιστά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πόλο έλξης των ξένων ναυτιλιακών εταιρειών".Πρόσθεσε μάλιστα ότι "η υψηλή ασφάλεια που παρέχουμε στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, είναι ένα από τα πιο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας".


Υπενθυμίζεται ότι οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι οι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, οπότε και αναμένονται τα μισά κρουαζιερόπλοια όλης της σεζόν. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένονται 17 κρουαζιερόπλοια, με 12.428 τουρίστες και ένα τον Νοέμβριο με 2.000 επιβάτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM