Συγκλονίζει η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην κατάθεσή της

Συγκλονίζει η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην κατάθεσή της Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
10

Με την κατάθεση της μητέρας του μουσικού Παύλου Φύσσα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η κ Φύσσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικό κλίμα, ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας: «Καταλαβαίνω την προσπάθεια της απέναντι πλευράς να μην καταθέσω σήμερα». Και συνέχισε περιγράφοντας την τελευταία φορά που είδε ζωντανό το παιδί της.

«Για την υπόθεση και την στυγερή δολοφονία του γιου μου, στις 17 του μηνός, ημέρα Τρίτη στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαινε να δει μπάλα. Θα έψαχναν κατάστημα να δουν την μπάλα. Ήταν από τις λίγες φορές που θα έβλεπε την μπάλα χωρίς τον πατέρα του και τους φίλους του. Στις 17.30 το απόγευμα χαιρετηθήκαμε και είπαμε οτι θα τα πούμε το πρωί. Εκείνη τη μέρα χρειάστηκε να πάω με την κόρη μου. Από τις πέντε και μισή το απόγευμα το παιδί μου δεν μου ξαναμίλησε και δεν ήπιαμε ξανά ποτέ τον καφέ μας. Πήγα στην κόρη μου ξέροντας οτι στο σπίτι είναι ο σύζυγος και δεν υπήρχε τίποτα που να προμηνύει οτι θα γίνει αυτο το κακό. Περίπου στις 2 τη νύχτα χτυπάει το κουδούνι και το τηλέφωνο του παιδιού και μιλάει ο πατέρας της από το τηλέφωνο του κουνιάδου της. Η κόρη μου του λέει: "μπαμπά γιατι μιλάς απο εδώ" και τότε καταλάβαμε ότι έγινε κάτι κακό. Της είπε: "άνοιξέ μου την πόρτα"»

Η κ Φύσσα με δάκρυα στα μάτια συνέχισε: «Ανοίγει η πόρτα και βλέπω έναν άνθρωπο να προσπαθεί να μιλήσει να μας πει τι έγινε. Τον ρώτησα "τι συμβαίνει και για ποιον θα μου πεις;" Μου είπε οτι "ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ήρθα να σε πάρω". Σε καμιά περίπτωση δεν το πίστεψα ότι απλά χτύπησε. Καταλαβαίνω ότι είναι κάτι σοβαρό Δεν θέλησα να του κάνω ερωτήσεις. Του είπα "Μέχρι εδώ ήταν; Αυτό ήταν στη ζωή μας;" πίστεψα οτι θα δω τα μάτια του και θα καταλάβω τι έχει γίνει.

«Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι έχει γίνει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω "πως είναι δυνατόν πως έφυγε;" Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Αλλά μου είπε "σας παρακαλώ πολύ τον έχουν πιάσει".

Τον ρώτησα: "Πώς έγινε; Δεν γινόταν κατι;" Μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε. Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί».

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτη η δικη θα επρεπε να 'χε περισσοτερη καλυψη. οι χρυσαυγητες χρησιμοποιουν οτι τερτιπια μπορουν για να πετυχουν την μια αναβολη μετα την αλλη. Δεν θελω καν να σκεφτομαι την προοπτικη οτι μπορει να αθωωθουν οι να πεσουν στα μαλακα...
Αυτή η δίκη θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες. Να χώσουν βαθειά όσους ναζίδες είναι μπλεγμένοι, να μην ξαναδούν το φως της μέρας. Επίσης η αριστερά πρέπει να πάψει να εκμεταλεύεται τον χαμό του παιδιού για τα δικάτης συμφέροντα. Άσχημο πράγμα ο διχασμός και η διασπορά μίσους φίλε, θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις τι εννοώ...
Η αριστερα εκμεταλευεται το χαμο του παιδιου για δικα της συμφεροντα? Το αντιθετο συμβαινει, θα πρεπε να ειναι εκει στην δικη και να περαχουν περισσοτερη ηθηκη υποστηριξει στους γονεις του Φυσσα.
Αν έχετε προηγούμενα και είστε ακραίοι εκατέρωθεν, είναι θέμα έλλειψης παιδείας και δυστυχώς δικαίωμα σας. Να πάρετε όμως τα απωθημένα σας και να πάτε αλλού να τα λύσετε, η χώρα αυτή δεν σας χρωστάει τίποτα. Άντε πια με το παραμύθι σας, απολειφάδια του παρελθόντος.
Καλα πας καλα ανθρωπε μου? Τι εχεις παθει και μιλας με τετοια επιθετικοτητα? Δεν εκανα καν αναφορα για αριστερα η δεξια, εσυ ανφερεσαι στη αριστερα, λες και ειναι αυτοι οι δολοφονοι. Τα περι ακροτητες δεν τα καταλαβαινω, αυτο που ειπα ειναι οτι η δικη θα επρεπε να 'χε μεγαλυτερη καλυψη. Ακραιος εισαι εσυ και σουπερ αβδηριτης με περικεφαλαια.
Σ' ένα τοίχο διάβασα, την επομένη των εκλογών, "στο μαχαίρι του χρυσαυγίτη υπάρχουν πολλά αποτυπώματα. Μήπως αναγνωρίζεις το δικό σου ψηφοφόρε?"