13 ζώα νεκρά από φόλες με κυάνιο στον Έβρο

13 ζώα νεκρά από φόλες με κυάνιο στον Έβρο Facebook Twitter
1

Συνολικά 13 ζώα -επτά αλεπούδες και έξι σκυλιά- εντοπίστηκαν νεκρά, σε περιοχή στον Έβρο, μετά από κατανάλωση δολωμάτων με κυάνιο. Η WWF που μετέβη στην περιοχή μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων, εντόπισε άλλες 20 φόλες αλλά και τρία δολοφονημένα τσομπανόσκυλα σε άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπεύθυνη προγράμματος WWF Ελλάς Έβρου, Θεοδώρα Σκαρτσή, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ζημιά σε σκύλους εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς το αποτέλεσμα αυτών των μαζικών δηλητηριάσεων είναι η έκθεση των κοπαδιών σε επιθέσεις λύκων, λόγω της απώλειας των σκύλων φύλαξης για μεγάλη περίοδο. Η ίδια εκφράζει επίσης την ανησυχία της ότι τέτοια συμβάντα μπορεί να επαναλαμβάνονται και επισημαίνει την ανάγκη φύλαξης των περιοχών της υπαίθρου, καθώς και του εντοπισμού όσων ευθύνονται για τις δηλητηριάσεις.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της WWF τα περιστατικά δηλητηρίασης έλαβαν χώρα και εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 (συγκεκριμένα στο SPA GR1110010 ορεινός Έβρος-κοιλάδα Δερείου).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM