Nέα ένταση στη Μυτιλήνη

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter
3

Πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν το πρωί περίπου χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες που εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και αφού ενώθηκαν με πρόσφυγες που βρισκόταν στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο της πόλης και το κτίριο της Περιφέρειας. 

 

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

Δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί εμπόδισαν την πορεία να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης υπό το φόβο λεηλασιών. Οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών. Αίτημα τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβαση τους στην Αθήνα.

 

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.

 

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.

Nέα ένταση στη Μυτιλήνη Facebook Twitter

(Φωτογραφίες: Lesvosnews.net)

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι αδερφέ, κατατρεγμένα πλάσματα, θύματα του πολέμου είναι. Πρόσφυγες είναι. Και επειδή είναι νοικοκύρηδες και μορφωμένοι, αντιδρούν. Γιατί δεν είναι ντιπ ζουλάπια αμόρφωτα, ζητούν αξιοπρέπεια. Από την άλλη, όταν έρχεσαι ικέτης σε μια ξένη χώρα, ότι σου δοθεί θα πάρεις. Το Ελληνικό κράτος ταλαιπωρεί τους πρόσφυγες με την ανικανότητα του, για τους ίδιους λόγους που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες με την ανικανότητα του. Γλυτώσαν από τον θάνατο. Από δω και πέρα, ότι τους δώσουν. Ας μαζευτούν λιγάκι γιατί δε θέλουν και πολύ τα τάγματα "ελληνόψυχων" να βγουν παγανιά.
Δεν είναι όλοι - ένα μικρό ποσοστό. Οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες. Άλλο πράγμα η συμπόνοια για τους πραγματικά έχοντες ανάγκη και άλλο η εκμετάλλευση της ευαισθησίας μας για να μας κατσικώνεται ο κάθε τυχοδιώκτης. Δεν είναι κακό να είμαστε επιλεκτικοί ως προς το ποιους συντρέχουμε και προσωπικά εγώ δεν μασάω. Θα τους πέρναγα από χοντρό κόσκινο μέχρι να καταλήξω ποιος έχει πραγματική ανάγκη και ποιος τρυπώνει μέσα στις σειρές.