Υπ. Ναυτιλίας: «4 εκ. πρόσφυγες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, δεν μπορώ να το αποκρύψω»

Υπ. Ναυτιλίας: «4 εκ. πρόσφυγες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, δεν μπορώ να το αποκρύψω» Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
2

Οικονομική στήριξη των νησιών που δέχονται τις μεγάλες προσφυγικές ροές και που αντιμετώπισαν κατάρρευση της τουριστικής κίνησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα διατεθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες αυτή την ώρα στην Τουρκία ίσως περιμένουν να περάσουν απέναντι, και τα στοιχεία αυτά έχω την υποχρέωση να μην τα αποκρύψω και πρέπει να τα πούμε στους εταίρους μας», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα, ενώ από τα επτά αεροπλάνα τα τέσσερα είναι σε ακινησία, και από τα έξι ελικόπτερα μόνο το ένα πετάει, λόγω καταπόνησης και δυσκολίας εύρεσης χρημάτων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM