Αστυνομικοί με ποδήλατα και στη χώρα μας

Αστυνομικοί με ποδήλατα και στη χώρα μας Facebook Twitter
2

Αστυνομικοί με ποδήλατα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρομους ενώ οι στολές και τα ποδήλατα τους θα παρουσιαστούν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τα ποδήλατα θα είναι ηλεκτροκίνητα ενώ η στολή θα είναι προς το παρόν μόνο καλοκαιρινή. Περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια, χωρίς όμως προς το παρόν να προβλέπεται και ελεξίσφαιρο γιλέκο.


Παρότι το μέτρο έχει ανακοινωθεί ακόμη τρέις φορές στο παρελθόν με πρώτη το 2002 φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί. Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα θα είναι επιφορτισμένοι με την αστυνόμευση τουριστικών περιοχών, αρχαιολογικών χώρων και εμπορικών σημείων των πόλεων, όπου η πρόσβαση συμβατικών εποχούμενων περιπολιών είναι δύσκολη.


Μια άλλη διαφορά που θα έχουν οι νέες περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός απ' το ποδήλατο θα είναι και το ότι οι αστυνομικοί θα κινούνται σε τριάδες.


Ως τώρα υπάρχουν 15 ποδήλατα και οι μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες (καθώς θα έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες) ενώ μένει να αποφασιστεί και το που θα τοποθετηθούν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται η φωτιά στην Χίο: Σε απόσταση λίγων μέτρων από τα Μαστιχοχώρια

Ελλάδα / Μαίνεται η φωτιά στην Χίο: Σε απόσταση λίγων μέτρων από τα Μαστιχοχώρια

Διαδοχικά μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών - «Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία 9 χρόνια

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Έφης Τσιχλάκη: Η κραυγή της οικογένειας για τη δικαστική ταλαιπωρία επί 9 χρόνια

Ο ξάδερφος της Έφης Τσιχλάκη, Εμμανουήλ Αθανασίου, καταγγέλλει δημόσια στο Facebook την αποδόμηση της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας της και προαναγγέλλει προσφυγή στα αστικά δικαστήρια και διεθνή ανάδειξη της υπόθεσης
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι που καταζητούνταν για την επίθεση κατά ανδρών της ΕΥΠ

Παραδόθηκαν από τις βουλγαρικές αρχές στον Προμαχώνα και οδηγούνται στη Θεσσαλονίκη — Κατηγορούνται για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ στη Θέρμη
LIFO NEWSROOM