Frontex: Δεν είμαστε εμείς που ανοίξαμε πυρ στη Σύμη

Frontex: Δεν είμαστε εμείς που ανοίξαμε πυρ στη Σύμη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Η Frontex ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση της ότι δεν ήταν το δικό της σκάφος που άνοιξε πυρ στη διάρκεια καταδίωξης πλοίου που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Σύμης και ζητά να μάθει περισσότερα στοιχεία για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί και οδήγησαν στο θάνατο ενός 17χρονου μετανάστη.

Στην ανακοίνωσή της, η Frontex ζητά παράλληλα να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ως τώρα, λετονικό σκάφος που ανήκει στην Frontex ήταν αυτό που εντόπισε το σκάφος και ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές που κινητοποιήθηκαν με τη χρήση ιδιωτικού σκάφους.

Κατά την καταδίωξη και ακινητοποίηση του δουλεμπορικού υπήρξε συμπλοκή  στην οποία τραυματίστηκε ένας λιμενικός, ένας μετανάστης και ένας διακινητής.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σκάφος, εντοπίστηκε νεκρός ο 17χρονος μετανάστης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο μετανάστης δεν έφερε εμφανή σημάδια τραυματισμού και πιθανολογείται ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM