1.100 μετανάστες έφθασαν το πρωί με πλοίο από την Κω στον Πειραιά

1.100 μετανάστες έφθασαν το πρωί με πλοίο από την Κω στον Πειραιά Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 1800 άτομα, εκ των οποίων οι 1.100 περίπου ήταν μετανάστες.


Το πλοίο καθυστέρησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά για περίπου τρεις ώρες, αντί 4.50 το πρωί στις 8, καθώς κατά την αναχώρηση του από την Κω και μετά από ένα δίωρο εν πλω, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο νησί καθώς μια 17χρονη έγκυος μετανάστρια παρουσίασε έντονους πόνους και θα έπρεπε να γεννήσει.


Το πλοίο αφού έφθασε εκ νέου στο λιμάνι της Κω αποβίβασε την 17χρονη μετανάστρια η οποία παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Στο μεταξύ απόψε ή αύριο το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω με 110 άτομα πλήρωμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δυναμικότητας 2.000 - 2.500 θέσεων, όπου θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες.

Αυτό που αναμένεται είναι η υπογραφή σχετικής σύμβασης ναύλωσης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι, του επίτροπου μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους συναρμόδιους υπουργούς και την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM