Μπλόκο στα beach parties από το Υπουργείο Οικονομικών

Μπλόκο στα beach parties από το Υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter
3

Όριο στα ντεσιμπέλ και στις παρεμβάσεις που γίνονται για τα τις εκδηλώσεις και τα events σε παραλίες και παραλιακά καταστήματα επιχειρεί να βάλει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Eθνος το ΥΠΟΙΚ με εγκύκλιό του θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην ηχορύπανση, φωτορύπανση και τις άλλες παρεμβάσεις στον αιγιαλό.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται τόσο οι Δήμοι όσο και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, της αναψυχής και της εστίασης, αλλά και το Λιμενικό Σώμα που είναι αρμόδιο για τον αιγιαλό, σχετικά με τους νέους κανόνες που τίθενται.

Μεταξύ των νέων αυστηρών κανόνων που εφαρμόζονται είναι οι παρακάτω:

  • η πραγματοποίηση εργασιών στον αιγιαλό για μόνιμες ή προσωρινές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με εκδηλώσεις όπως μπιτς πάρτι, συναυλίες κ.ά.
  • η υποχρέωση των Δήμων να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιες περιπτώσεις και των Αρχών να καταγράφουν τα έργα, ακόμη και με φωτογραφίες, προκειμένου να υπάρχουν τεκμήρια για μελλοντικές αγωγές, διεκδικήσεις κτλ.
  • η γενική επιβολή ορίου έντασης στα ηχοσυστήματα που λειτουργούν στον αιγιαλό, προκειμένου ο ήχος να μην ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ
  • η γενική επιβολή χαμηλού φωτισμού περιορισμένης έκτασης στις ακτές

Eπιπλέον το Υπουργείο αναγνωρίζει το πόσο δύσκολοι είναι οι έλεγχοι ειδικά κατά το Σαββατοκύριακο και ζητά από τους δήμους και τους υπαλλήλους του όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές για τα στοιχεία του καταπατητή, ακόμη και να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις.

 

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η υποδοχή της εγκυκλίου από τα νησιά και τα μέρη με μεγάλη τουριστική προσέλευση όπου η εικόνα που περιγράφεται ως απαγορευτική στην εγκύκλιο, είναι μέρος της λειτουργίας τους και δέλεαρ για την προσέλευση κόσμου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM