Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Έρχεται δύσκολη εβδομάδα

Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Έρχεται δύσκολη εβδομάδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
0

Έκτακτο δελτίο καιρού έβγαλε η EΜΥ, σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε καζάνι που βράζει τις επόμενες ώρες.

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αύριο Τρίτη (28/7/15) έως και την Παρασκευή (31/7/15).

Πο αναλυτικά:

1. Αύριο Τρίτη (28/7/15) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς.

2. Το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη - Παρασκευή (29-31/7/15) Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 39-41 βαθμούς και στις νησιώτικες περιοχές τους 35-37 βαθμούς (κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου).

3. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (31/7/15) και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το Σάββατο (01/08/15)


Σε σχέση με την ένταση του φαινομένου, ο κ. Λάλος τη χαρακτήρισε ως φυσιολογική για την εποχή, υπενθυμίζοντας ότι στην Ελλάδα ο Ιούλιος είναι πάντοτε ο θερμότερος μήνας, ενώ παρατηρεί πάντως μία διαφορά σε σχέση με τον περυσινό (ο οποίος ήταν λίγο ψυχρότερος), αποδίδοντάς την στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.


Ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά, οι υπερήλικες και όσοι παίρνουν φάρμακα συνιστά απ' την πλευρά της η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νένη Νικολοπούλου-Σταμάτη, καθώς, όπως λέει, οι θερμορυθμιστικοί μηχανισμοί των οργανισμών τους αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να αντεπεξέλθουν στις έντονες κλιματολογικές μεταβολές.


Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την κ. Νικολοπούλου-Σταμάτη, παίζει η πολύ καλή ενημέρωση του πληθυσμού σε σχέση με το πώς μπορεί να υπάρξει σωστή προφύλαξη αλλά και προσαρμογή στις κλιματικές μεταβολές, καθώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα ακραία φαινόμενα που παρατηρούνται είναι μακρότερης διάρκειας από το φυσιολογικό. Το γεγονός αυτό επιδρά άμεσα και έμμεσα στη δημόσια υγεία, όπως λέει, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας όσο και σε επίπεδο ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, ποιότητας του αέρα, έντασης και ποιότητας της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και επάρκειας των υδατικών πόρων.


Η τακτική ενυδάτωση του οργανισμού, η αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας και αθλητικής άσκησης, η αποφυγή χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και η επικοινωνία με τον ιατρό τους σε περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, είναι απαραίτητα σύμφωνα με την κ. Νικολοπούλου-Σταμάτη.


Απ' την Παρασκευή, πάντως, αναμένεται μεταβολή της θερμοκρασίας με αισθητή πτώση του υδραργύρου, ενώ αναμένεται να φυσήξουν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ, προοπτική βέβαια που θα θέσει τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και τους πολίτες, σε επιφυλακή για την περίπτωση πυρκαγιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM