Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου Facebook Twitter
10

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 301η θέση, ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις χιλιάδες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στον κατάλογο που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR), η θέση του ΕΚΠΑ "μεταφράζεται" σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.

Στην συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση)

Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση)

Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση)

Πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση)

και Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση).


Όσον αφορά στα πανεπιστήμια που συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία και συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του πίνακα της κατάταξης, αυτά είναι τρία των ΗΠΑ και δύο της Μεγάλης Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο στην κατάταξη είναι το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ), ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) και το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology - ΗΠΑ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης (Μεγ. Βρετανία).


Ολόκληρη η λίστα των πανεπιστημίων του CWUR, βρίσκεται ΕΔΩ

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ώστε το Ε.Μ.Π. είναι χειρότερο από τα πανεπιστήμια Πάτρας, Κρήτης και Ιωαννίνων σύμφωνα με την λίστα;Μερικές τέτοιες λίστες συνήθως μεροληπτούν αγρίως (εκτός των άλλων) εναντίον πανεπιστημίων με πιο εξειδικευμένα αντικείμενα, πιθανόν για αυτό δεν βρίσκονται πουθενά και το Πάντειο, το Ο.Π.Α. ή το ΠΑ.ΜΑΚ.Όχι ότι γίνεται απαραίτητα επίτηδες η όποια μεροληψία, δύσκολα να χωρέσει η πολυπλοκότητα της ζωής σε "εύχρηστες" κατατάξεις.
Για μισό, για να καταλάβω το σχόλιο του αρθρογράφου: δηλαδή είναι επιτυχία που το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο είναι μιά θέση κάτω από το University of South Carolina; Πάτε καλά; και το Αριστοτέλειο πέντε θέσεις κάτω από το UNLV; Επιτυχίες, ε;
Μη τους ακούτε! Άντρα του καπιταλισμού και ηλίθια ρομποτάκια που νομίζουν ότι το να είσαι φοιτητής σε πανεπιστήμιο, είναι για να μαθαίνεις και να ανακαλύπτεις. Σε εμάς να έρθετε: Κληρονομικές έδρες, αμόρφωτοι καρεκλοκένταυροι εναντίον ανθρώπων που το παλεύουν, σάπια κτήρια, καταλήψεις, φοιτητοπατέρες, κομματόσκυλα, καταλήψεις, αφισσομάνι, καταλήψεις, αναρχία, καταλήψεις. Εδώ, στην πατρίδα της Δημοκρατίας.
εντάξει ,εγώ δεν διάβασα ολόκληρο το κείμενο και παρασύρθηκα από τη λίστα ,εσύ που έτρεξες να εξυπνακίσεις σε μια προφανή αβλεψία ,και ο υπεύθυνος του site που ενώ είδε οτι έκανα λάθος και το ανέβασε ,πόσο άξια είναι η θέση σας?
φιλαλήθη φίλε μου θα σου απαντήσω όχι ειρωνικά αλλά εντελώς σοβαρά: αν πιστεύεις ότι επειδή το Παν/μειο σου είναι στην 300η θέση ενώ το ΑΠΘ ξερω εγώ είναι στην 400+ αυτό θα κάνει κάποια διαφορά στη ζωή σου...και βελτιώνει κάτι από την εικόνα της αποτυχίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων... τι να σου πω, καλή τύχη. Επίσης δεν έχεις καταλάβει τη δουλειά του moderator.