Φωτόπουλος για το σκάνδαλο «ΓΕΝΟΠ Tours»: «Η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει»

Φωτόπουλος για το σκάνδαλο «ΓΕΝΟΠ Tours»: «Η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν εχθές 59 συνολικά άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο που είναι γνωστό σαν "ΓΕΝΟΠ Tours", υπόθεση η οποία έχει να κάνει με τεράστια ποσά που δηλώθηκαν ως έξοδα για ταξίδια και συνέδρια της ΔΕΗ καθώς και επιχορηγήσεις αλλά και μελέτες που δεν εκπονήθηκαν ποτέ.

Τα ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν τιμολόγια, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που δεν έγινε και που όμως τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί, όπως αναφέρεται και στο βούλευμα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και ο συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος.

 

Σ' ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παραπομπή του σε δίκη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και νυν μέλος του Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε, Νίκος Φωτόπουλος απάντησε:

«Παρά την απαλλακτική πρόταση του αρμοδίου Εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη 59 στελεχών, όλων των Προέδρων & μελών των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ ΑΕ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από το 1999 μέχρι 2010, μεταξύ των οποίων και την δική μου. Η απόφαση του συμβουλίου είναι απόλυτα σεβαστή και αναμένω την εκδίκαση της υπόθεσης, το γρηγορότερο δυνατό. Η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια