Λουράντος: Aνεγκέφαλος και ανέντιμος ο Τσίπρας

Λουράντος: Aνεγκέφαλος και ανέντιμος ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
20

Για ανεντιμότητα, υφαρπαγή ψήφων και παιχνίδια εντυπώσεων κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος, Η δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έρχεται έπειτα από την δημοσιοποίηση της ελληνικής πρότασης προς τους θεσμούς. στην οποία περιλαμβάνεται η διάθεση όσων φαρμάκων δεν απαιτούν συνταγή γιατρού σε καταστήματα λιανικής.

Ο Κ. Λουράντος προαναγγέλει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ενώ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό "ανεγκέφαλο".


«'Οποιος καταχράται την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων, θα είναι απέναντί μας με όλη την σημασία της λέξης. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να ξεφτιλίζει θεσμούς, να αμαυρώνει υπολήψεις και να υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ καθαρά προσωπικών και άλλων συμφερόντων και φιλοδοξιών, ξεχνά ότι ο κατατρεγμένος δεν έχει να χάσει τίποτα και θα αντιδράσει βίαια." αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κος Λουράντος ο οποίος επισημαίνει ότι όποιος δεν έμαθε από τα λάθη των άλλων και κάνει τα ίδια είναι ανεγκέφαλος.


"Όσοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και θεωρούν ότι αυτές υπάρχουν μόνο για να δίνονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους..." αναφέρει η ανακοίνωση η οποία κάνει λόγο για θέμα αξιοπρέπειας ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης.

"Οταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης.... Το φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπίσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και όπως επέμενε στις τότε προεκλογικές του δηλώσεις και προγράμματα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου. Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα.... Είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος!" αναφέρει η ανακοίνωση.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Οταν βγαινατε προεκλογικα και στηριζατε δημοσιως τον Συριζα και τον Τσιπρα ακριβως επδ σας υποσχεθηκε οτι τα φαρμακα θα μεινουν στα φαρμακεια,δεν θα μπουν σε αυξημενο φπα κτλπ,ηταν καλα.Τωρα φαγατε τα ψεματα του Τσιπρα,η κυβερνηση του συριζα κανει ακριβως τα αντιθετα και βγηκατε και βριζετε.Πρωτα απ'ολα να βρισετε τον εαυτο σας που παροτρυνατε να ψηφισουμε αυτους τους ανικανους της δηθεν αριστερας...
Χαλάει το μονοπώλιο των φαρμακοποιών βλέπεις κι εξανίσταται ο κος Λουράντος. Το φάρμακο λέει δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία, ούτε είναι καταναλωτικό αγαθό. Εκτός βέβαια αν πουλιέται απ' τα φαρμακεία με 30% κέρδος. Αν νομίζει ο κος Λουράντος ότι θα βγάλουμε την χώρα απ' την ευρωζώνη και θα την πάμε στο άγνωστο για να διασφαλίσει αυτός και οι συνάδελφοί τους τα "κατοχυρωμένα" κέρδη τους, κάνει μεγάλο λάθος. Επιτέλους ο ελληνικός λαός δεν απαρτίζεται μόνο από συντεχνίες και επαγγελματίες συνδικαλιστές.
Ποιός είναι αυτός ο "όποιος" που θέλει και μάλιστα το κάνει? ΟΛΑ τα φαρμακεία στην ανώτατη προτεινόμενη (και αναγραφόμενη στην συσκευασία) Λ.Τ. πουλούσαν και πουλάνε. Και δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος - να εξηγούμαστε, ε?
Βρε shady_forest πραγματικά θέλω να σε ρωτήσω εντελώς φιλικά. Γιατί υποστηρίζεις ή φαίνεται να υποστηρίζεις τους φαρμακοποιούς? Μπορώ να σε δικαιολογήσω μόνο αν έχεις προσωπικό όφελος. Αν έχει π.χ. η οικογένειά σου φαρμακείο (που παρόλο ότι είναι ανήθικο το δικαιολογώ γιατί είναι θέμα αυτοσυντήρησης). Αλλιώς γιατί? Ποιος, που έχει ασχοληθεί έστω λίγο, δε ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το επάγγελμα του φαρμακοποιού? Από τις πιο σκοτεινές συντεχνίες με τεράστια πλεονεκτήματα και πάντα οι χαϊδεμένοι των εκάστοτε κυβερνήσεων.Αλλά ακόμα και αν τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη, δε σου φαίνεται χυδαίος ο Λουράντος και όσοι γενικά σκέφτονται σαν και αυτόν? Σε όποια κοινωνική και επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουν. Πώς σκέφτονται δηλαδή? Αποφασίζουν την ψήφο τους όχι ιδεολογικά αλλά με βάση το στενό προσωπικό, συντεχνιακό συμφέρον. Δε σε ενοχλεί αυτό? Ψηφίζουν όποιον θα προσφέρει τα περισσότερα και "επαναστατούν" εναντίον όποιου θίγει την τσέπη τους. Που ήταν οι Λουράντοι τις προηγούμενες δεκαετίες?Αν είσαι νέος άνθρωπος, πραγματικά τέτοια κοινωνία θέλεις? Κοινωνία συντεχνιών? Προσωπικών συμφερόντων? Δε μπορώ να καταλάβω πια. Νομίζω δεν έχει σωτηρία ο τόπος.
Δεν υποστηρίζω τους φαρμακοποιούς, ξέρω οτι μέχρι το 2009 συμμετείχαν και αυτοί στο πάρτυ με 8 δις φαρμακευτική δαπάνη, ξέρω οτι κλειστό επάγγελμα και σταθερό ποσοστό κέρδους δεν πάνε μαζί και ξέρω πως λειτουργεί ο ελληνικός συνδικαλισμός.Φοιτητής φαρμακευτικής είμαι και δεν έχω έτοιμο φαρμακείο, να φύγω εξωτερικό θέλω, αν σε νοιάζει τόσο πολύ.ΑΛΛΑ αυτό το πράγμα που γίνεται εδω μέσα σου φαίνεται σωστό? Στοχοποιούμαστε όλοι και παρουσιαζόμαστε σαν τίποτα μεγαλολαμόγια στα πλαίσια του πιο αποκρουστικού κοινωνικού αυτοματισμού.Προσωπικά με ενοχλεί όσο με ενοχλεί σε κάθε άρθρο για γιατρούς που οι ίδιοι τύποι θα γράψουνε για φακελάκια, στον δημόσιο υπάλληλο που είναι de facto λαμόγιο, στον δικαστή που de facto τα πιάνει κοκΘέλουμε εξορθολογισμό του κράτους και των κοινωνικών δομών, όχι τα κεφάλια των δημοσιών υπαλλήλων σε πασάλους στο Σύνταγμα.
@shady_forestΣου εύχομαι λοιπόν πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να τελειώσεις με το καλό να φύγεις έξω και να μην ξαναγυρίσεις! Ξέρεις γιατί? Γιατί έξω, μπορεί να μην είναι όλα όμορφα και ωραία, αλλά τουλάχιστον η εργατικότητα και οι ικανότητες έχουν αντίκρυσμα. Γιατί αν είσαι καλός φαρμακοποιός και καταφέρεις να μαζέψεις ένα κεφάλαιο ή αν βρεις κάποιον συνεργάτη ή ό,τι άλλο, θα μπορέσεις να ανοίξεις το δικό σου φαρμακείο να κάνεις τη δική σου δουλειά ή ό,τι άλλο σε κάνει ευτυχισμένο. Κανείς δε μπορεί να σε περιορίσει. Εδώ θα πρέπει να δουλεύεις υπάλληλος σε κάποιο φαρμακείο την άδεια του οποίου δε θα μπορέσεις ποτέ να αποκτήσεις γιατί θα ανήκει δικαιωματικά με το κληρονομικό δικαίωμα (!)στα παιδιά του φαρμακοποιού που θα την διατηρήσουν ακόμα και αν εκείνα δε είναι φαρμακοποιοί!Σε σχέση δε με το παρακάτω μέρος του σχολίου σου, και της κοινοτοπίας περί κοινωνικού αυτοματισμού, και το "αλληλοφάγωμα" των κοινωνικών ομάδων, όταν η εκάστοτε κοινωνική, επαγγελματική ομάδα δεν λαμβάνει μέτρα να "καθαρίσει" τα άρρωστα στοιχεία που την καταστρέφουν, τότε έχω κάθε δικαίωμα να καταφέρομαι εναντίον της. Ένας από τους βασικούς ρόλους ενός υγιούς συνδικαλισμού είναι αυτός! Να απομονώνει και τελικά να εξαλείφει τις παραφωνίες. Αντί για αυτό όμως στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός έγινε συνώνυμος της κάλυψης και της συνεργασίας στις ανομίες προς όφελος και διατήρησης κάποιων "κεκτημένων δικαιωμάτων", όποια και αν είναι αυτά, όσο παρανοϊκά και αντικοινωνικά και αν είναι. Ως μελλοντικός νέος φαρμακοποιός θα έπρεπε κανονικά οι Λουράντοι να είναι οι βασικοί "εχθροί" σου, όχι εγώ, που ως παρατηρητής, φορολογούμενος και πολίτης αυτής της χώρας, απλά αναφέρω το προφανές. Οι Λουράντοι είναι αυτοί που σου καταστρέφουν το μέλλον, όχι εγώ.
Ειμαστε συντεχνια και κλικα και δυστυχως δεν ειμαστε οι μονοι...Μην εισαι ομως χαιρεκακος ,,,αν ηξερες τις δυσκολιες της δουλειας θα ησουν πιο επιεικης