Κλείσιμο στρατοπέδων και κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων εξετάζει η κυβέρνηση

Κλείσιμο στρατοπέδων και κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
8

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Τσόπα, ο χάρτης των στρατοπέδων της Ελλάδας αλλάζει. Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».


Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Τόσκας, από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 - 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.


Ο υφυπουργός απάντησε και στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα. Όπως διαβεβαίωσε, οι τελικές αποφάσεις για το ποια στρατόπεδα θα παραμείνουν σε λειτουργία και σε ποιες περιοχές, μόνο μέσα από συναίνεση μπορεί να παρθούν και μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.


«Μελετούμε και εξετάζουμε το θέμα των κέντρων εκπαίδευσης με προσοχή και θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες και όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα οι φτωχοποιημένες περιοχές» κατέληξε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Να καταργηθει τελειως η αναγκαστικη στρατευση και να αναβαθμιστει, με τα χρηματα που θα εξοικονομηθουν, ο κανονικος μονιμος στρατος δεν παιζει σαν σεναριο, ε;
Επιτέλους κάτι θετικό. Οι φαντάροι δεν πρέπει να παίζουν το ρόλο πελάτη σε τοπικές κοινωνίες. Τι δουλειά έχει στρατόπεδο στην Άρτα; Μακάρι οι περικοπές να είναι ορθολογικές.
Κοιτα αν και αυτο της Αρτας εχει ενα κοινωνικο όφελος σε αντιθεση με καποια Αθηναικα δεν ειναι και απολυτα αναγκαιο. Υπαρχει μεγαλο ΚΕΝ στο Μεσολογγι που εξυπηρετει Ηπειρο.
Ας κλείσουν τα ακριτικά στρατόπεδα της Αθήνας, και γενικότερα της Αττικής, και της Άρτας ας μείνει, έστω και ουσιαστικά αχρείαστο, αποτελεί κάποιο κοινωνικό όφελος για την επαρχιακή πόλη. Είναι δυνατόν να υπάρχει κέντρο τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, αντί αν είναι στον Έβρο; Πουθενά αλλού δεν χρησιμεύουν τα τάνκς, εκτός κι αν είναι εδώ για εθνοσωτήριους λόγους. Για να μη πώ για το Μ.Πεύκο, και το πυροβολικό, στην Ν.Πέραμο, την σχολή αλεξιπτωτιστών και την 2ηΜΑΛ στον Ασπρόπυργο, τα ΚΕΒΟΠ και διαβιβάσεις στο Χαϊδάρι.