Όχι στην νομιμοποίηση της Κάνναβης λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Όχι στην νομιμοποίηση της Κάνναβης λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
13

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην νομιμοποίηση της κάνναβης καθώς και σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην διάδοση και στην κοινωνική αποδοχή των ψυχοτρόπων ουσιών.

Στην ανακοίνωσή του που δημοσιοποιείται σήμερα, λίγες ώρες μετά τη γιορτή στο Σύνταγμα, αναφέρεται πως δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της.

Αναλυτικά:

Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία, μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα νεαρής ηλικίας. Έχει διαπιστωθεί ότι η εύκολη πρόσβαση στις ψυχοτρόπες ουσίες αυξάνει την κατανάλωσή τους. Για το λόγο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της κάνναβης αλλά είμαστε αντίθετοι και σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβαθμίζει τις συνέπειες από τη χρήση της και δημιουργεί ένα πλαίσιο κοινωνικής αποδοχής.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Νικοτίνη, αλκοόλ, αντικαταθλιπτικά και πόσα άλλα..Αυτά δεν είναι βλαβερά για την υγεία; Γιατί κυκλοφορούν ελεύθερα; Ξαφνικά ο Ιατρικός Σύλλογος συγκινήθηκε με την κάνναβη; Ας μην κοροιδευόμαστε, το άγχος και το στρές είναι μερικές απο τις βασικές αιτίες για την εμφάνιση του καρκίνου, μια βιομηχανία τρισεκατομμυρίων. Όσο παίζουν συμφέροντα απο πίσω, καμία σημασία δεν έχουν οι ανθρώποι που είναι απλά νούμερα στα μπλόκ επιταγών των γιατρών και των φαρμακοβιομηχανιών.Εξάλλου, οι ίδιοι οι γιατροί (του Εξωτερικού βέβαια) το απέδειξαν με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ οτι η κάνναβη βοηθάει στο στρές, στο άγχος, στην αϋπνία - άρα λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος καρκίνο.Ας πούμε μια φορά την αλήθεια. Το 60-65% του Ελληνικού πληθυσμού καπνίζει κάνναβη, απο ηλικίες 15 έως 70+. Όσους και να κλείσεις μέσα, αυτό δεν θα αλλάξει. Όσο και να το απαγορεύσεις, αυτό δεν θα σταματήσει.Εφόσον ούτε να το αλλάξεις μπορείς, αλλά ούτε και να το σταματήσεις, γιατί να ξοδεύεις χρήματα για να το εμποδίσεις αντί να το εκμεταλλευθείς;Μόνο απο τις εξαγωγές θα μπορούσαμε να ήμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, χωρίς να χρωστάμε σε κανέναν.(Οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές)
Πόσο υποκριτές και φαρισαίοι αρκετοί γύρω μας. Όταν ιατρικοί σύλλογοι ανά τον κόσμο, ανακοινώνουν πορίσματα ή εκδίδουν αποτελέσματα ερευνών που μας ταιριάζουν τότε κορώνα στο κεφάλι μας οι γιατροί, όταν δεν μας αρέσουν αυτά που λένε, είναι τα συμφέροντα και οι συνωμοσίες από πίσω.
Καμία υποκρισία. Η μόνη υποκρισία είναι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος ευτυχώς δεν έχει το μονοπώλιο της ιατρικής γνωμοδότησης, την έχουν και άλλοι οργανισμοί που λένε ακριβώς τα αντίθετα. Ας μας εξηγήσει γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση για την νικοτίνη, το αλκοόλ και την καφεΐνη που είναι από τις 5 πιο εθιστικές ουσίες που υπάρχουν και παρ'όλα αυτά είναι καθ'όλα νόμιμες και καταχράσοντε από ενηλίκους και ανηλίκους αδιακρίτως.Και από που και ως που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γνωμοδοτεί για την νομιμότητα του οτιδήποτε. Ας μας παρουσιάσει τις ιατρικές έρευνες που έχουν γίνει, τα συμπεράσματα τους και την νομιμότητα θα την καθορίσουν οι αρμόδιοι, όχι ο Ιατρικός Σύλλογος.Προσοχή στον φαρισαϊσμό, γυρνάει μπούμερανγκ εκεί που δε το περιμένεις.
Συμφωνώ, ας σταματήσει επιτέλους ο κάθε μαστούρης να το παίζει ακτιβιστής ότι δήθεν υποστηρίζει την νομιμοποίησή της για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό ναι να γίνει, αλλά αμφιβάλλω ότι όλοι αυτοί υποστηρίζουν αυτό το σκοπό.
Μην αμφιβάλλεις καθόλου, και αν αμφιβάλλεις, ρώτα κάποιον από αυτούς τους "μαστούρηδες", όπως τους αποκαλείς, να στο εξηγήσει.http://www.lifo.gr/team/gnomes/56247
Εγώ πάντως, ανάμεσα στα (σοβαρά) άλλα, υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην μαστούρα για όποιον αυτό θέλει να κάνει.Από που και ως που θα κρίνω εγώ αν κάποιος θα μαστουρώσει ή όχι;Στην καμπούρα μου το κάνει ή με απειλεί με κάποιο τρόπο;
Αν ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να διαχωρίσετε την κάναββη (χόρτο) (=λιγότερο εθιστική, παρεσθησιογόνος και γενικότερα επικίνδυνη) από το αλκοόλ με το skunk (=πολύ πιο επικίνδυνο), απλά μου έχετε την αντίδραση που έχει η μάνα μου όταν ακούει χασίς και όχι την αντίδραση που θα περίμενε κανείς από επιστήμονες.Αν βαριέστε να κάνετε την απαιτούμενη έρευνα πριν το ανοίξετε, δανειστείτε την από Αμερική, Βρετανία και λοιπές χώρες που ασχολήθηκαν και λίγο πριν καταδικάσουν τα πάντα. έστω ένα γκουγκλ ρε παιδιά, κάτι...
"Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία, μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση.."Η πιο εξαρτωγόνος ουσία είναι η νικοτίνη, περισσότερο από ηρωίνη και κοκκαΐνη, και ανάμεσα στις 5 πρώτες είναι επίσης το αλκοόλ και η καφεΐνη. Και οι τρείς αυτές ουσίες είναι νόμιμες και δεν είδα κανέναν ιατρό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να βγάζει παρόμοιες ανακοινώσεις. Η εξάρτηση δεν έχει καμία σχέση με τη νομιμότητα, διαφορετικά τα τσιγάρα, τα ποτά και οι καφέδες, θα ήταν παράνομα. Ξυπνάτε!
Για να μη λέμε και ο,τι θέλουμε η ηρωίνη προκαλεί τη μεγαλύτερη σωματική και ψυχολογική εξάρτηση και όχι η νικοτίνη. Επίσης, η καφεΐνη απέχει πολύ μακριά από το τοπ 5 των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Μίλησαν οι γιατροί που χορηγούν το Zanax και το Prozac σαν να είναι καραμέλες. Όσο υπάρχουν βιομηχανίες φάρμακων και πετρελαίου στον πλανήτη ξεχάστε την νομιμοποίηση. Και θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια από μια μάζωξη καθιστών χιππιδων στο Σύνταγμα..
Αντί να κοντράρει γενικώς και αορίστως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα έπρεπε να ενημερώνει (ίσως και να ενημερώνεται), έτσι ώστε ότ(αν) γίνει.. να γίνει ομαλά.Το να κλείνεις τα μάτια στις προβληματικές πτυχές ενός ζητήματος με θετικά κατά τα άλλα στοιχεία... δεν μας έβγαλε πουθενά.