Σε σοβαρή κατάσταση ένας από τους τραυματίες εργαζόμενους στα διυλιστήρια

Σε σοβαρή κατάσταση ένας από τους τραυματίες εργαζόμενους στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
1

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του τραυματία εργαζόμενου, από τη φωτιά στα διυλιστήρια, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ.

Ομάδα γιατρών, που είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και βαρέως πασχόντων, παρακολουθούν την κατάστασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο 251 ΓΝΑ, με συνοδεία ιατρικού προσωπικού από το Αττικό, περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Συνολικά, έξι είναι οι τραυματίες από την έκρηξη και φωτιά που σημειώθηκε το πρωί στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Όλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οι πέντε με σοβαρά εγκαύματα. Πέραν του εργαζόμενου που νοσηλεύεται στο ΓΝΑ, δεν έχουν γίνει γνωστές νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση των υπολοίπων.

Σε σοβαρή κατάσταση ένας από τους τραυματίες εργαζόμενους στα διυλιστήρια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Νωρίτερα, τον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια επισκέφθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αυτό που ζητήσαμε -και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε.

«Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα -σύμφωνα με τα οποία γίνεται λόγος για εργολαβικό λάθος και ελλειπή μέτρα ασφαλείας- ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ακούσαμε βεβαίως και τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές - εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Πήγαμε στον χώρο της τραγωδίας».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Από το άρθρο μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Εάν ισχύουν οι πληροφορίες για ελλιπή μέτρα ασφαλείας από την ομάδα του εργολάβου που είχε αναλάβει τις εργασίες, δεν υπήρχε παρών κάποιος μηχανικός ασφάλειας από τα ΕΛΠΕ για να τους τα υποδείξει ή να μην τους επιτρέψει να ξεκινήσουν καν χωρίς να τα διορθώσουν; Εδώ σε απλές οικοδομές πρέπει να υπάρχει μηχανικός ασφάλειας, πόσο μάλλον σε εργασίες εντός τέτοιων εγκαταστάσεων σαν αυτές των ΕΛΠΕ.