Έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού για τη χθεσινή συμπλοκή

Έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού για τη χθεσινή συμπλοκή Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται στις φυλακές του Κορυδαλλού, μετά τη χθεσινή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κρατούμενων Πακιστανικής υπηκοότητας και τον τραυματισμό 18 άλλων κρατουμένων.

Όπως μεταδίδει το Mega, οι τραυματίες αρχικά διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας και οι 15 επέστρεψαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο των φυλακών. Οι τρεις είναι πιο σοβαρά τραυματισμένοι και παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία εκτός των φυλακών.

Τα αίτια της σύγκρουσης, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, παραμένουν άγνωστα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδες Αράβων και Αλβανών επιτέθηκαν με τα μαχαίρια σε Πακιστανούς, δυο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους στην Γ' Πτέρυγα. Μετά το περιστατικό μπήκαν στους χώρους των φυλακών σωφρονιστικοί και άντρες των ΕΚΑΜ κάνοντας έρευνα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επίσκεψή του αργά το βράδυ της Κυριακής στον Κορυδαλλό, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «σημασία δεν έχει μόνο η συγκεκριμένη αιτία αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν σ΄ ένα τέτοιο συμβάν: ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις».

«Σχετικές επισημάνσεις έκανε πριν λίγες μόλις μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT), τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ο νόμος 4322/2015, που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, «να συμβάλει το ταχύτερο σε μια βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού, με την απόλυση των κρατουμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του.Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής και κάθε βίαιο συμβάν στις φυλακές μας επιβάλλει το μέγιστο της εγρήγορσης. Γι' αυτό με τον ίδιο νόμο ορίστηκε ότι οι ποινές για εγκλήματα βίας που τελούνται στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος θα εκτίονται ολόκληρες σωρευτικά».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ