Πάτρα: Φίδι ενός μέτρου «βγήκε βόλτα» σε πλατεία

Πάτρα: Φίδι ενός μέτρου «βγήκε βόλτα» σε πλατεία Facebook Twitter
4

Πανικός επικράτησε χτες λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην περιοχή των Δεμενίκων της Πάτρας, όταν έντρομες μητέρες που συνόδευαν μικρά παιδιά είδαν φίδι 1 μέτρου να έχει βγει βόλτα στην πλατεία, μεταδίδει το patras times. 

Aπό την περιοχή περνούσε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Α. Γκόλφης, ο οποίος κατάφερε να σκοτώσει το φίδι.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα υπάρχει μπαράζ αναφορών για την εμφάνιση φιδιών σε κατοικημένες περιοχές, με τους κατοίκους να ζητούν επιτακτικά τον καθαρισμό των χόρτων από πλατείες, πάρκα και παιδικές χαρές.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Αγυιά της Πάτρας εντοπίστηκε φίδι που ζύγιζε τουλάχιστον 20 κιλά.

Πάτρα: Φίδι ενός μέτρου «βγήκε βόλτα» σε πλατεία Facebook Twitter

Το φίδι μήκους, που ήταν πάνω από 2 μέτρα, εντοπίστηκε σε χωράφι κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

Το ερπετό κατάφερε να σκοτώσει κάτοικος της περιοχής.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Θα μου προκαλουσε αγανακτηση η αμαθεια και οι κωμικοτραγικες αντιδρασεις των συμπατριωτων μας στοεν λογω θεμα,αν δεν ημαουν και εγω καπως ετσι πριν απο τρεις δεκαετιες.Υστερικα "φιδοφοβος",οπως η συντριπτικη πλειονοτητα των ελληνων ,ειδικα των κατοικων αστικων περιοχων.Καποια στιγμη ,στην επαγγελματικη πορτεια μου,ετυχε να εργασθω για δυο χρονια στο Natal της Ν.Αφρικης.Οπου,πιθανοτατα,υπαρχει η μεγαλυτερη σε αριθμους και ποικιλια συγκεντρωση δηλητηριωδων φιδιων στον κοσμο.Cobras,Black Mambas,Rinkhals,Puff Adders,Mozambican spitting cobras,Boomslangs και αλλα ειδη που τα εχω,πια, λησμονησει.Oλα αυτα τα ειδη ειναι οντως εξαιρετικα επικινδυνα,η μαλλον θανασιμα.Και ομως οι περισσοτεροι ανθρωποι εκει(...οι λευκοι τουλαχιστον,διοτι οι μαυροι τα φοβοντουσαν πολυ...)ηταν απολυτως εξοικειωμενοι με τα φιδια,τα δε παιδια τους διδασκονταν στο σχολειο ποσο χρησιμα ειναι τα φιδια για το οικοσυστημα.Δεν θα ξεχασω ποτε μια χρονια που αργησε πολυ να μπει ο χειμωνας,δηλαδη να κρυωσει ο καιρος,και τα φιδια μη μπορωντας να πεσουν σε χειμερια ναρκη αποπροσανατολισθηκαν εντελως και πηγαιναν οπου ναναι,μπαινοντας σε οποιο σπιτι εβρισκαν μπροστα τους !(Ενω κανονικα οταν οσφρανθουν ανθρωπο απομακρυνονται οσο πιο γρηγορα μπορουν).Ε,κανεις δεν τα σκοτωνε οταν τα εβλεπαν μεσα στο σπιτι τους.Η τα καπακωναν με καποια κουβερτα,η τα εκλειναν σε οποιο δωματιο ειχαν μπει,και ειδοποιουσαν την σχετικη υπηρεσια(απο τα snake parks)να ελθει να τα παρει-ζωντανοτατα !Τελικα,σε ολες τις περιπτωσεις,ειναι η γνωση που αλλαζει τις αντιληψεις του ανθρωπου,ακυρωνει τις προκαταληψεις,καταργει τις φοβιες και αποφερει την κατανοηση του κοσμου μεσα στον οποιο ζουμε.Και ειναι η αγνοια το θερμοκηπιο μεσα στο οποιο αναπτυσσονται ολα τα προαναφερθεντα.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, αλλά αναγνωρίζω το γεγονός ότι ένα φίδι προκαλεί πανικό. Δεν γνωρίζουν όλοι τα είδη, αν έχουν ή όχι δηλητήριο, καθώς και πώς να το πιάσουν για να το απομακρύνουν. Σε κάθε περίπτωση, το να το σκοτώσουν δεν ήταν η καλύτερη λύση...
Τραγική είδηση που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την έλλειψη παιδείας σε αυτή την χώρα. Στην Ελλάδα έχουμε 5 δηλητηριώδη οχιές συν τον Σαπίτη και το Αγιόφιδο τα οποία είναι δηλητηριώδη αλλά οπισθόγλυφα και είναι πάρα πολύ δύσκολο εώς αδύνατον ακόμη και αν δαγκώσουν άνθρωπο να εγχύσουν δηλητήριο. Οχιές: Vipera ammodytes, Vipera berus, Vipera ursinii, Montivipera xanthina, Macrovipera schweizeri.Τα δύο οπισθόγλυφα είναι: Malpolon insignitus, Telescopus fallax.Αν τύχει να συναντήσουμε κάποιο φίδι ή άλλο άγριο ζωάκι (και επειδή οι Πατρινοί Μπάτμαν έχουν άλλες δουλειές να κάνουν αντί να δολοφονούν άγρια ζωάκια), απλά το αφήνουμε στην ησυχία του. Τις περισσότερες φορές θα τρέξει από μόνο του να φύγει, αλλά αν κρατά το σημείο του καλό θα είναι να υποχωρήσουμε εμείς.
Έχω συγκλονιστεί με τον ηρωϊσμό το του "κυρίου" Γκόλφη, που με κίνδυνο της ζωής του, έσωσε τους Πατρινους σκοτώνοντας μιά ακίνδυνη μη δηλητηριώδη ΔΕΝΔΡΟΓΑΛΙΑ, του αξίζει το παράσημο της .....ίας.Όσο για τον δίμετρο εικοσάκιλο γαργαντούα, ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ, να πώ μόνο ότι δεν υπάρχουν τέτοια φίδια στην Ελλάδα, αλλά ούτε και στον πλανήτη Γή, δύο μέτρα και είκοσι κιλά δεν γίνεται, εκτός κι αν έχει καταπιεί γουρούνι, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΑΡΗ (όχι Δημοκίδη). Η είδηση πάντως (κι αυτήν θα έπρεπε να έχετε πρώτο θέμα) είναι πως καμία φιλοζωϊκή εταιρία και κανένας οικολογικός σύλλογος, δεν διαμαρτυρήθηκε για τα "εγκλήματα" ενώ όταν πρόκειται για κάποιο σκλυλί, γάτα, ή καμιά χελώνα, γίνεται (δικαίως) ο κακός χαμός. Γνωρίζουν άραγε την μεγάλη συμβολή των φιδιών στην ισορροπία του οικοσυστήματος, ότι στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά ακίνδυνα, ότι δεν έχουμε θανάτους ούτε κάν απο οχιές, ή θεωρούν πως είναι ζώα του Σατανά, και τους αξίζει να τα σκοτώνουμε;