Διασώθηκαν 69 εγκλωβισμένοι μετανάστες σε νησίδα του Έβρου

Διασώθηκαν 69 εγκλωβισμένοι μετανάστες σε νησίδα του Έβρου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Διασώθηκαν 69 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή των χωριών Θουρίου και Σοφικού Ορεστιάδας.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν προχτές για τους μετανάστες και ύστερα από έρευνες στην περιοχή τούς εντόπισαν χτες το πρωί. Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης και οι 69 μετανάστες (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά) απεγκλωβίστηκαν. Τους χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής διακινητής μετέφερε τους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα με τη χρήση πλωτών και τους εγκατέλειψε στη νησίδα. Προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM