Ποια αστυνομικά τμήματα κλείνουν στην Αττική

Ποια αστυνομικά τμήματα κλείνουν στην Αττική Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, περίπου 50 από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ ίδια εικόνα προβλέπεται και για τους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ.

Οι περιοχές που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου για τον "ΕΤ" είναι η Εκάλη, η Ν. Κηφισιά, το Σούνιο, το Αγκίστρι Αίγινας, οι Θρακομακεδόνες, η Σαρωνίδα και άλλες 12 περιοχές, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς Αστυνομικών Σταθμών, Στις αναφερόμενες περιοχές οι πολίτες είναι πολύ πιθανόν να «ταξιδεύουν» σε αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών περιοχών για να εξυπηρετηθούν.

Στις 10 Μαΐου αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής. Οι πρώτες συμπτύξεις-«μετακομίσεις» του αστυνομικού προσωπικού  προσδιορίζονται χρονικά στα μέσα Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες και η ψήφιση τους.


Κύκλοι του υπουργείου προστασία του Πολίτη δικαιολογούν την απόφαση αναφέροντας: «Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 Aστυνομικά Tμήματα και 3 Aστυνομικούς Σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα» Για τους αστυνομικούς σταθμούς αναφέρουν πως πιθανόν και οι 18 Αστυνομικοί Σταθμοί στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ αναμένεται να κλείσουν, εκτός αν υπάρξουν... πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ