Γυναίκα από την Κρήτη ήταν διορισμένη πέντε χρόνια στο δημόσιο με το απολυτήριο της αδελφής της

Γυναίκα από την Κρήτη ήταν διορισμένη πέντε χρόνια στο δημόσιο με το απολυτήριο της αδελφής της Facebook Twitter
18

Μια γυναίκα από την Κρήτη η οποία δεν είχε απολυτήριο γυμνασίου, το οποίο ήταν υποχρεωτικό για μια θέση εργασίας σε δήμο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου δανείστηκε το απολυτήριο της αδελφής της και κατάφερε να διοριστεί και να παραμείνει στο δημόσιο για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cretalive.gr η υπόθεση της 39χρονης, εναντίον της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης ζημιάς και χρήση πλαστού εγγράφου, εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Η κατηγορούμενη που έδωσε το παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχη για τις δύο πράξεις που της αποδόθηκαν. Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 39χρονη, διορίστηκε το 2009, στον πρώην δήμο Αστερουσίων ως εργάτρια καθαριότητας εσωτερικών χώρων. Εργαζόταν πέντε χρόνια στο δήμο, όταν οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το απολυτήριο γυμνασίου που εμφάνισε η 39χρονη για να καταλάβει τη θέση.

Στην έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το απολυτήριο ήταν όχι της εν' λόγω υπαλλήλου, αλλά της αδερφής της και είχε τροποποιηθεί και προσαρμοστεί προκειμένου να εμφανίζονται τα στοιχεία της 39χρονης.

Η τελευταία που πλέον δεν εργάζεται στο δήμο, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι το έκανε γιατί είχε να μεγαλώσει 5 παιδιά και οι ανάγκες ήταν πολύ μεγάλες. Πρόσθεσε δε ότι δεν πέρασε από το μυαλό της, ότι αυτό που έκανε ήταν τόσο σοβαρό και πως θα την έφερνε ενώπιον δικαιοσύνης 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δυστυχώς είναι πάμπολες αυτές οι περιπτώσεις. Αν αθροίσεις και τους πελατειακούς διορισμούς τότε αντιλαμβάνεσαι εύκολα γιατί νοσεί ο δημόσιος τομέας. Επίσης εύκολο είναι να αντιληφθούμε και το αντίδοτο. Δυστυχώς όμως οι πολιτικές ηγεσίες παριστάνουν τον "κινέζο".
Εκανε δηλαδη ατοπημα ..Νταισελμπλουμ! Δηλωσε πτυχιο που δεν εχει. Και η ποινη ...πανω κατω σαν του Παπακωσταντινου με την λιστα Λαγκαρντ! Μονο που αυτη εχασε και τους πορους της.Δεν ηταν σωστο αυτο που εκανε,αλλα να ειμαστε και ειλικρινεις. Δεν καταστρεψε τον τοπο μια πολυτεκνη καθαριστρια,που στο κατω κατω δουλεψε τα χρηματα που εισεπραξε. Εκτος της τιμωριας και των νομων,υπαρχει και η ιδια η ζωη με τις αναγκες της. Θα νοιαστει τωρα καποιος γι' αυτο ή περα βρεχει;
Καταστρέφεις τον τοπο σου με τ νασκεφτεσαι μονο τν ευατο σου...οσο για τν ντακσελμπλουμ μη ψαχνουμε ν βρουμε τι καναν οι αλλοι στραβοι για να επαναπαυτουμε με τα δικα μας..για αυτο δν προχωραμε ...
Την σκληραδα μας δεν θα την εξαντλησουμε πανω σε μια απελπισμενη μανα 5 παιδιων! Τα παραδειγματα τα εβαλα για συγκριση. Για να τονισω το ποσο στα μαλακα πεφτουν οι πολιτικοι και γενικα οι ανθρωποι με εξουσια,οταν εχουν διαπραξει ιδια ή και χειροτερα παραπτωματα. Γινεται ειδηση,οταν μια φτωχη μητερα εξαπατα το κρατος,και οχι τυχαια... χρειαζονται "ενοχοι" για να πειστουμε πως δικαιως χρωσταμε και πρεπει να πληρωσουμε, γιατι φταιμε! Ας Διαιρεσουμε το ποσο που εκλεψε ο Τζοχατζοπουλος και ας κανουμε ενα υπολογισμο για να δουμε..ποσες καθαριστριες μας κανει! Υποψιν το "κρατος" εβαλε την συγκεκριμενη γυναικα σε αυτη την δουλεια. Δεν την εβαλα εγω! Ξερω και πολλες περιπτωσεις προσωπικα με ανθρωπους που το κρατος τους αρνηθηκε να τους δωσει και αυτα που δικαιουντουσαν και ποτε δεν εγιναν ειδηση. Και βεβαια πρεπει να αλλαξουμε. Η μητερα που εχει να ταισει 5 στοματα σε ενας κρατος με ανεργια, βυσματα, λαμογια,κλεφτες,υπερφορολογηση,ακριβεια,δεν ξερω πως μπορει να αλλαξει...για το κρατος,ξερω.
Αγαπητε tam zΟπως ηδη ανεφεραν δν φυτρωσαν τ παιδια...κ οι αλλοι που εχουν τ προσοντα κ μενουν απεξω τι ειναι χαιβανια...ν δεις τι απελπισμενοι ειναι αυτοι που παλευουν με την ανεργεια κ δν βγαζουν πλαστοχαρτα ν χωθουν παρανομα...οσο για τ νταισελμπλουμ ξαναδιαβασε την υποθεση καλυτερα..
Δεν μπορω να την βαλω στην κατηγορια με τους μεγαλους απατεωνες που κατεστρεψαν το κρατος.Αν το κανεις εσυ,μπραβο σου,αλιμονο δεν θα σε εμποδισω!Συμφωνω πως δεν ηταν σωστο αλλα καταλαβαινω και τις προθεσεις της. Δεν νομιζω να εχτισε δευτερο σπιτι ή βιλα με τους μισθους της!Υποψιν την δικαιολογω εγω ενας πολιτης που δεν εχω ζημιωσει το κρατος ουτε για ενα ευρω,αντιθετως με εναν κουλο και προχειρο νομο πριν περιπου μια δεκαετια εχασα μερος της περιουσιας μου αδικα και παραλογα.Αληθεια γιατι οι δικες μου συναστροφες με το κρατος περνανε παντα απο κοσκινο; Γιατι δεν μπορω κι εγω να εξαπατησω; Ας βρουν επιτελους και ας τιμωρησουν και τα "στραβα ματια" που εχουν και την κυρια ευθυνη.Αυτο με τα παιδια δεν το καταλαβα. Βελτιωθηκε τοσο πολυ η ζωη της που αρχισε να σπερνει παιδια;Οσο για τον Νταισελμπλουμ...βουιξε ολη η Ευρωπη,τι μου διεφυγε;Μπορεις να με λες αγαπητη.
ο ψευτης νταισεμπλουμ δεν ειχε κριτηριο διορισμου αν ειχε το απολυτηριο ή οχι του γυμνασιου. Οσο βλεπει κανεις τετοια σχολια, σε φαση δεν τρεχει και τιποτα, δεν ειναι να απορείς που εχει φτασει η χωρα.Υποψη η ανομια ευνοει παντα τους μεγαλοκαρχαριες, εσυ μπορει να μην πληρωνεις την κλήση για την τροχαια αλλα ο αλλος παιρνει τα κερδη της αττικη οδου ή τις δημοσιες συχνοτητες για 20 χρονια τσάμπα και στο τελος αυτα τα δυο ... συμψηφιζονται...
Ή δεν καταλαβενετε ή κανετε πως δεν καταλαβενετε. Δεν βλεπω ομως κανεναν να ζηταει ευθυνες απο τους "μεσολαβητες" θεσεων εργασιας. Ουτε απο τους αρμοδιους που τους πηρε πεντε ολοκληρα χρονια για να αντιληφθουν πως υπαρχει προβλημα! Η ζημια στην Ελλαδα εχει γινει απο τους ανθρωπους με εξουσια,πτυχιουχους,μεσολαβητες και ανθρωπους που μετραει η υπογραφη τους.Το κριμα ειναι πως οταν αδικειται ο πολιτης απο το κρατος,εκει δεν ακουγεται κιχ ή περναει στα ψιλα! Υπαρχει βεβαια ο Συνηγορος του πολιτη,αλλα κι αυτος λειτουργει..κρατικα,σαν να πας στο ΙΚΑ Κλλιθεας ενα πραγμα!Ακομα και το δικαστηριο ομως, σε αντιθεση με πολλους εδω μεσα,της αναγνωρισε το ελαφρυντικο των μη ταπεινων αιτιων! Οποτε ας εχει ο καθενας την γνωμη του. Το ξαναλεω για οσους δεν καταλαβαν...το ψαρι βρωμαει απο την κεφαλη!
Ενταξει ειναι προφανες οτι ηξερε πως ειναι αδικημα και ναι εφαγε καποιον πραγματικο αποφοιτο αλλα τουλαχιστον εχει το ελαφρυντικο με τα 5 παιδια που ισως μονη της προσπαθει να μεγαλωσει. Κυρωση οχι μονο σαυτην ομως που ειχε και καποιο λογο αλλα και σαυτους που την πηραν. Ελεος δλδ δν ελεγξαν αν οντως ηταν αποφοιτη γυμνασιου με μια διλεπτη αυταπαγγελτη αναζητηση στα αρχεια της τοπικης Διευθυνσης Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης?
Γιατί να χρειάζεται απολυτήριο γυμνασίου για να γίνεις καθαρίστρια εσωτερικών χώρων;Εντάξει, προφανώς δεν έπραξε σωστά, αλλά μην πέφτετε να την φάτε.
Δεν έπεσε κανείς να τη φάει επειδή δεν είχε απολυτήριο γυμνασίου αλλά επειδή έφαγε τη θέση άλλου ανθρώπου με πλαστά χαρτιά. Κι αυτού του είδους η νοοτροπία έφαγε όλη την Ελλάδα.(Το αν χρειάζεται απολυτήριο γυμνασίου είναι άλλη κουβέντα.)
την ανηθικότητα σχολιάζουμε. και ήμαρτον πια με τα 5 παιδιά. δεν σου φυτρώνουν στον κήπο ξαφνικά. επιλέγεις να τα κάνεις. άσε που με 5 παιδιά μάλλον πληρωνόταν για να είναι σε άδεια λοχείας που ως γνωστον στο δημόσιο είναι 1 χρόνος το παιδί.
Κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί ο πολιτικός που την διόρισε και ο "υπευθυνος" που δεν έλεγξε τα πιστοποιητικά κατά την πρόσληψη της υπαλλήλου, και φυσικά να υπάρξουν κυρώσεις. Αλλά ...