Έρχεται στην Ελλάδα ο "Βασιλιάς" των burger

Έρχεται στην Ελλάδα ο "Βασιλιάς" των burger Facebook Twitter
14

Σε τελική ευθεία φαίνεται ότι έχουν μπει τα σχέδια της εταιρείας Burger King, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας εστίασης στην κατηγορία των μπέργκερ στον κόσμο, για την είσοδο της στην ελληνική αγορά.


Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία "επιθετική επέκταση" στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. H εταιρεία διαθέτει ήδη καταστήματα σε όλες τις παραπάνω χώρες πλην της Ελλάδας.


"Μέσω της συνεργασίας μας με την Burger King SEE και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Λέο Λεόν σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την εταιρεία και τη δραστηριότητα μας σε αυτές τις αγορές-κλειδιά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε για πρώτη φορά τα Burger King σε μία νέα αγορά, την Ελλάδα" δήλωνε πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος της Burger King για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.


Η επέκταση της εταιρείας θα δημιουργήσει περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας στις χώρες αυτές, κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας.


Σύμφωνα με το site του Emea Business Monitor η αμερικανική αλυσίδα αναμένεται να εγκαινιάσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο (το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου), το πρώτο κατάστημά της επί ελληνικού εδάφους, στην Αθήνα.


Η εταιρεία μελετά το σχέδιο ίδρυσης πέντε τουλάχιστον καταστημάτων Burger King στη χώρα, μέχρι το τέλος του 2015.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται στην Αθήνα, ενώ μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη στο "μικροσκόπιο" της.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της διοίκησης της Burger King είναι στην επόμενη 3ετία να έχει παρουσία στην Ελλάδα με τουλάχιστον 30 καταστήματα, ακόμα και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως τα νησιά.


Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM