Άγνωστοι ξυλοκόπησαν γιατρό που υπερασπίστηκε αλλοδαπούς

Άγνωστοι ξυλοκόπησαν γιατρό που υπερασπίστηκε αλλοδαπούς Facebook Twitter
2

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε με αντικείμενο και τραυμάτισε έναν 43χρονο γιατρό που κινούνταν πεζός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το flashnews η ομάδα των νεαρών, νωρίτερα είχε επιτεθεί φραστικά σε αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην Σπλάντζια και όταν ο γιατρός το αντιλήφθηκε, τους ζήτησε το λόγο. Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι νεαροί είδαν τον γιατρό να κινείται μόνος του πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και τον ξυλοκόπησαν χρησιμοποιώντας αντικείμενο (πιθανότατα σιδερογροθιά ή και ρόπαλο). Στη συνέχεια οι δράστες, μπήκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Η άναδρη επίθεση σε βάρος του γιατρού, είχε ως συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό αυτό φέρεται ότι προκάλεσε έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο των Χανίων, καθώς ομάδα νεαρών έσπασε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και προκάλεσε φθορές στο "Μουσείο Εθνικής Ελλάδας" του 'Γαλανόλευκου Φάρου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, εντόπισε με τη βοήθεια μαρτυριών τους τρεις Χανιώτες θύτες, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση και τον τραυματισμό του γιατρού. Πρόκειται για έναν 24χρονο, 26χρονο, 28χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος του 43χρονου.

 

Η επίθεση στον γιατρό προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και το Σάββατο διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι γιατροί ΕΣΥ Χανίων ζητούν να καταδικαστούν παραδειγματικά οι δράστες της επίθεσης οι οποίοι και συνελήφθησαν.

 

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά:

"Απρόκλητα, πισώπλατα και αιφνιδιαστικά χτυπήθηκε με στυλιάρι στο κεφάλι και κατόπιν γρονθοκοπήθηκε από τέσσερα νεαρά άτομα μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γυναίκας του.

Κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Μόνος λόγος της επίθεσης η γνωστή ειρηνική αντιρατσιστική δράση του γιατρού και η παρουσία του πλησίον του Στεκιού Μεταναστών. Έτσι απλά.

Την ξεδιαντροπιά του περιστατικού αυτού επιτείνει και το γεγονός ότι οι δράστες προέρχονται μάλλον από την περιοχή του Ακρωτηρίου, η οποία εξυπηρετείται ιατρικώς από τον εν λόγω γιατρό.

Κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός έχει δηλαδή ανά καιρούς περιθάλψει τους γονείς, τους παππούδες ή άλλους συγγενείς τους."

Για μαφιόζικο, στοχευμένο και πισώπλατο χτύπημα φασιστών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ στα Χανιά. ενώ κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί όλους τους πολίτες το κοινωνικό στέκι - στέκι μεταναστών, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM