Οι πλαστικές παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν προσκύνημα σε εκκλησία

Οι πλαστικές παντόφλες του Αγίου Παϊσίου έγιναν προσκύνημα σε εκκλησία Facebook Twitter
17

Μεγάλη συζήτηση και εκατοντάδες αρνητικά σχόλια προκαλεί στα social media μια απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Κύπρο να θέσει σε προσκύνημα τις πλαστικές παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου.

Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις προσκυνήσουν. 

«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info.

Παραδέχθηκε μάλιστα πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις.

«Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα πριν την Μητρόπολη» είπε κατά την συνομιλία του με το orthodoxia.info ο κληρικός που προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας πως κατά την διάρκεια εγκαινίων ιερού ναού αφιερωμένου στους Όσιους Αρσένιο και Παίσιο είχε τεθεί σε προσκύνηση ράσο του δεύτερου.

Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Είναι σημάδι...Για σκεφθείτε να κάνει θαύματα η παντόφλα. Τι θα πείτε τότε άπιστοι? Μακάρι να βρεθούν και οι άπλυτες κάλτσες του Αγίου. Η Ελλάδα ποτε δεν πεθαίνει...
Εγω σκαλωσα στο ''οικογενειακο κειμηλιο''. Πως στην ευχη αποκτας τις παντοφλες καποιου; Του τις βουτηξε οταν κοιμοταν; 'Η του ειπε ''Συγνωμη γεροντα, βγαζεις ενα λεπτο τις παντοφλες σου να δω κατι;'' και μετα τις αρπαξε κι εγινε καπνος;
Θρησκεία. Κάτι τέτοια βλέπω και χάνω κάθε ελπίδα. Πόσο μάλλον τις "γιαγιούλες" και όχι μόνο που θα προσκυνούσαν όχι παντόφλα αλλά και σώβρακο.
Ωχ, και θα με πιάσουν για εντελώς τετριμμένο αστείο (που λόγω κοινοτοπίας ειλικρινά ντρέπομαι που έκανα). Τουλάχιστον ας με τσακώσουν σε φάση που κάνω αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο--να πάω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά.
Και φυσικά φταίει η θρησκεία,όταν ανά τους αιώνες έχουν επινοήσει από τίμια ξύλα,μπουκαλάκια με ανάσες του Ιησού,κουκούτσια από το μήλο που έδωσε η Εύα στον Αδάμ (είναι γεγονός κατά την Βυζαντινή περίοδο) μέχρι και το αυτί του αγίου Αθανασίου (καμιά 10αριά κυκλοφορούσαν από δαύτα) σου λέει κι αυτός δυό παντοφλίτσες κατσαρίδα - που τις λέγαμε στο στρατό - τι κακό να κάνει,ίσα ίσα μπορεί να βρεθεί και κάποιος να τις προσκυνήσει.Να δω άνθρωπο να προσκυνάει πλαστική παντόφλα,να πάω Γουινέα να ζήσω με τους μπαμπουίνους.
Συγγνώμη αλλά πόσοι περνανε για προσκυνημα της μούντζας και του αποτυπώματος του τσόκαρου της Monroe στο Walk of fame;Τι παρελαση γινεται στον ταφο του Ναπολεοντα και του Λενιν;Πόσα πιανει σε δημοπρασιες το σωβρακο του Michael Jackson;Μερικά εκατομμυρια μήπως που τα σκανε οι μη θρησκευομενοι