Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης Facebook Twitter
40

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων,  ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, τη σορό εντόπισε σε απόσταση 800 μέτρων από τη Σχολή, κάτοικος της περιοχής ο οποίος  ειδοποίησε την Αστυνομία. Η αστυνομία κάλεσε τον θείο του παιδιού  Γιώργο Βιβιεδάκη, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του.

Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης. Το πρώτο στοιχεία που κοίταξαν οι αρχές είναι ο ρουχισμός αφού το σώμα έχει αλλοιωθεί αρκετά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του νεκρού αλλά και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Real Fm, το άψυχο κορμί του αγοριού, φέρει μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, σήμα που έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 πράγματα που θα πρέπει να μας διδάξει ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

  

40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Η μοίρα σου ήταν σκληρή και άδικη Βαγγέληστο θάνατο σε έστειλε του χάρου η αγέλημονάχος έφυγες ψηλά για του Θεού τα κάστραεμείς σε ψάχναμε στη γη κι'εσύ πετούσες στ΄άστρακαλό ταξίδι αητέ κι'αέρας στα φτερά σουήλιο να βρεις στο δρόμο σου, γαλήνη στην καρδιά σουκι'οι προσευχές μας γέμισαν τον ουρανό με τ΄άστραγια να σε πάνε γρήγορα προς του Θεού τα κάστρα.Καλό ταξίδι...
Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν άκουσα κάπου η Αστυνομία να είχε φέρει σκυλιά για να βρουν τα ίχνη του παιδιού. Σίγουρα είχε αφήσει αρκετά ρούχα πίσω στο δωμάτιο του με την μυρωδιά του επάνω τους για να τα χρησιμοποιήσουν στην ανεύρεση του.
Θελω παρα πολυ να τιμωρηθουν οι ενοχοι, αλλα αυτο το αιωνιο και αναμενομενο ιντερνετικο λιντσαρισμα με καρκινους και θανατικες καταδικες προς πασα κατευθυνση (που εχει ξεκινησει ηδη), δεν παυει να μου προκαλει ατελειωτη αηδια.
Υπήρξα θύμα bullying σε όλη μου την εφηβική ζωή στο σχολείο. Πολλά από τα σκηνικά που διάβασα ότι πέρασε το παιδί μου θύμισαν την δική μου κόλαση. Υπήρχε καθημερινό πείραγμα,σχόλια και επιθέσεις,αλλά ένα πρωί τρία αγόρια στην σειρά άρχισαν να κοροϊδεύουν με χυδαίο τρόπο το σώμα μου. Ήταν πολύ μικρό σε σχέση με ότι άλλο μου είχαν κάνει, αλλά ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Και όπως ακριβώς και με το παιδί, αντί να ξεχειλίσει πάνω τους ξέσπασα σε μένα. Μια ώρα μετά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Δεν ξέρω αν το παιδί όντως αυτοκτόνησε ή το σκότωσαν, όλα είναι πιθανά. Βλέποντας όμως τα κοινά και μέσα και στο δικό μου προσωπικό πένθος για εκείνον ζητάω να προστατεύετε τους αδύναμους ή τους ευαίσθητους όπως μπορείτε.Μια λεπτή κλωστή είναι η ανθρώπινη υπομονή, κανένα νέο παιδί δεν γίνεται να αποζητά τον θάνατο,σαν να τιμωρεί τον εαυτό του αντί για τους υπαίτιους...
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες. Πάντα παίρνω το μέρος το αδύναμων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, αλλά νομίζω ότι τελικά δεν μπορώ να βοηθήσω στην πραγματικότητα, γιατί όποιος κ αν είναι ο αδύναμος της περίπτωσης, έχει υποστήριξη από έναν αδύναμο ακόμα!
Εδώ κι έναν και πλέον μήνα δηλαδή πού ακριβώς τον ψάχνανε; Δεν είχαν χτενίσει την περιοχή γύρω από τη σχολή; Περιμένανε να τον βρει ένας κάτοικος της περιοχής; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας;
μετα απο αυτο, ο μαρκογιαννακης πρεπει να παραιτηθει απο ανθρωπος.δεν αρκει που τον κλωτσησαν εξω απ την βουλη.αν ειχε αφησει να τους διωξουν στα προηγουμενα επεισοδια, θα ζουσε το παιδακι...
Αχ βρε Βαγγελάκη μου το βλέμμα σου τα έλεγε όλα αλλά και εμείς στον κόσμο μας που να σε καταλάβουμε που να νοιαστούμε για το τι τραβάς… Υγ 1 εύχομαι αν υπάρχει παράδεισος να είναι φτιαγμένος για κάτι παιδιά σαν το Βαγγελάκη Υγ 2 ελπίζω η οργή που έχουμε να την διοχετεύσουμε στην κοινωνία και όχι στα timeline των social media
Με θλίψη ξεκίνησε η μέρα με τα νέα της κατάληξης του Βαγγέλη. Μιας και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν έχουν βγει ακόμη, κανείς επίσημα δεν γνωρίζει αν πρόκειται για αυτοχειρία ή έγκλημα. Ένα πράγμα όμως το ξέρουμε στα σίγουρα και το ζητάμε όλοι.Να τιμωρηθούν οι ένοχοι σε οποιαδήποτε περίπτωση, συμπεριλαμβανομένων και των ηθικών αυτουργών.Κυρίως των τελευταίων. Κάθε τέτοιο περιστατικό δεν είναι απώλεια μιας οικογένειας.Είναι απώλεια της κοινωνίας μας με ο,τι αυτό συνεπάγεται.Ο Βαγγέλης ήταν - είναι παιδί όλων μας.
Θλίψη ,πόνος και ένα μεγάλο σοκ. Ο Βαγγέλης μας ένωσε όλους. Γονείς, ακούστε τα παιδιά σας και να προσπαθείτε να τα καταλαβαίνετε.Δεν θα μιλήσω για τους θύτες. Με έχετε καλύψει όλοι με αυτά που είπατε. Αν δεν κάνει κάτι η σάπια δικαιοσύνη του μέσου και του τηλεφώνου που έχουμε σε αυτήν την χώρα. Ας κάνει κάτι η θεία δίκη τουλάχιστον .Αυτήν ξέρει ποια τιμωρία πρέπει να επιβάλλει. Θα το βρείτε μπροστά σας το κακό που κάνατε στο Βαγγέλη .Πάντα έτσι συμβαίνει, δεν θα τη γλυτώσετε εσείς.Απορώ πως κοιμάστε. Πραγματικά όμως .
Συνυπευθυνος και ο Μαρκογιαννακης. Αν δεν ειχε μεσολαβησει ωστε να μην απομακρυνθουν οι τραμπουκοι απο τη σχολη δυο χρονια νωριτερα, αν ειχαν τιμωρηθει και σωφρονιστει τοτε, ισως ο Βαγγελης να ζουσε σημερα. Καθε πραξη εχει συνεπειες, καμια φορα τραγικες, οπως σε αυτην την περιπτωση. Ουτε που θελω να σκεφτω σε τι κατασταση ειναι οι γονεις του παιδιου. Ας αναπαυθει η ψυχη του.
Ελπίζω μόνο το νομικό πλαίσιο να καλύπτει επαρκώς τις περιπτώσεις bullying γιατί είναι ένα θέμα που δεν είναι πλήρως αναγνωρισμένο-ενστερνισμένο από την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει αριβής μετάφραση στα ελληνικά και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η δικαιοσύνη δεν αναγνωρίσει ότι αυτοί που το έκαναν ευθύνονται για το θάνατο του Βαγγέλη ακόμα κι αν πρόκειται για αυτοκτονία
Για το μπούλινγκ όντως δεν πρέπει να υπάρχει νομοθεσία, ελπίζω μόνο πραγματικά να υπάρχει νομικό πλαίσιο για την ηθική αυτουργία σ' αυτή την περίπτωση.
Κρίμα και πάλι κρίμα. Ηρθε η ώρα όμως τώρα να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρόκειται για αυτοκτονία(και πάλι έτσι άν είναι ή ηθική αυτουργία έγκλημα είναι) και τώρα αναρωτιέμαι εκείνος ο λεγόμενος πρώην αστυνομικός που το παρακολουθούσε πού ήταν ? αυτα και πολλά άλλα αναπάντητα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν άμεσα ώστε να γλτώσουμε και άλλα παιδιά απο παρόμοιες καταστάσεις και σε τελική ανάλυση να φανεί η αλήθεια μήπως και ησυχάσει η ψυχούλα του Βαγγέλη.
Νομίζω ότι η οικογένεια χρειάζεται όχι συλληπητήρια, αλλά ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ. Διότι, αν δεν τραβήξουμε το θέμα στα άκρα ότι ενορχήστρωνε όλη την κακοποίηση για να γίνει "άντρας", σίγουρα δε βρέθηκε κανείς για να τον βοηθήσει. Αυτό είναι βέβαιο. Μεταμέλεια για το ότι δεν τον υποστήριξαν και δεν τον βοήθησαν περισσότερο. Να μιλήσει με τις αρχές όχι της Σχολής, αλλά την Αστυνομία. Ήταν φανερό ότι ο Βαγγέλης είχε μπλοκάρει ψυχικά και δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Γνώριζαν κ όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά εν μέρει το επικροτούσαν, κ τώρα θα το παίζουν πονεμένοι κ χτυπημένοι από τη μοίρα!
Κρίμα για το παλληκάρι. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Και η δικαιοσύνη ας πράξει σωστά το έργο της, χωρίς τηλεφωνήματα από πολιτικούς και να τιμωρήσει τους υπαίτιους για τον χαμό του.