Ο πρόεδρος της ΔΕΗ παραπέμφθηκε για κακούργημα και παραιτήθηκε

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ παραπέμφθηκε για κακούργημα και παραιτήθηκε Facebook Twitter
11

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά απόψε το βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Aρθούρος Ζερβός. Η παραίτηση του έγινε δεκτή αμέσως από τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η παραίτησή του γίνεται μετά την παραπομπή του για κακούργημα σε σχέση με την υπόθεση που αφορά μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια σε 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον ίδιο την περίοδο 2010-2012. 

Ο Ζερβός παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης με το κατηγορητήριο να αναφέρει πως η υπογραφή του προκάλεσε ζημιά 150.000 ευρώ στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ.

 

Σημειώνεται πως οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Το κολπο ειναι παλιο και δοκιμασμενο:1)Ξεκινας απο τα "μεγαλα" μαγαζια (ΔΕΗ)2)Ριχνεις ενα κομματι ψωμι στους εργαζομενους (κουπονι 6 ευρω)3)Αλλαζεις την ηγεσια (με μια ψωροκατηγορια-αμφιβαλλω αν θα καταδικαστει και θα πληρωσει κατι χοντρο)4)Βαζεις στο τιμονι καποιον δικο σου5)Αλλαζουν σιγα-σιγα ολες οι συμβασεις με ιδιωτες πχ, ετσι ωστε να αρχισουν να τρωνε και τα δικα σου παιδια6)Συνεχιζεις με ποιο μικρα μαγαζιαΑθανατο Ελλαδισταν, πρωτη φορα αριστερο-καπιταλίστικα!
Στη ΔΕΗ πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα, πληρώνουμε τα πρόστιμα που της επιβάλλονται για τη μη χρήση των ΑΠΕ! και ένα σωρό άλλες χρεώσεις. Και βλέπουμε απίστευτους, για την εποχή, μισθούς και επιδόματα!!!Ας γίνει επιτέλους κάτι καλό, ας μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ας αφαιρεθεί η μεταφορά των προστίμων της ΔΕΗ στους καταναλωτές, γιατί διαφορετικά προβλέπω μαζική στάση πληρωμών, στη ΔΕΗ, απο εμάς τους καταναλωτές-κορόιδα.
Αν σκεφτείς ότι τα συγκεκριμένα 19 άτομα έχουν τις περισσότερες υποχρεώσεις στην εταιρία που παρέχει ρεύμα σε 10 εκ. νοικοκυριά με κέρδη μισό δις ευρώ τον χρόνο? Και αν υπολογίσεις ότι αντιστοιχούν 327 ευρώ το μηνά ανά άτομο και 0.02% ετησίων κερδών της ΔΕΗ?Το θεωρούμε ζημιά, δαπάνη και κακούργημα όμως στο Ελλαδισταν, διότι προτιμούμε να δείχνουμε ότι κάνουμε παρά να αντιμετωπιζουμε τα πραγματικα προβληματα
Πότε το αυτονόητο θα πάψει να γίνεται είδηση στην Ελλάδα; Η ερώτηση μου ήταν ρητορική. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα παιδείας και σωστής διαπαιδαγώγησης από τους γονείς του καθενός.