Θρίλερ με την απόφαση βόμβα για τους μετανάστες - Διάψευση από το Υπουργείο

Θρίλερ με την απόφαση βόμβα για τους μετανάστες - Διάψευση από το Υπουργείο Facebook Twitter
SOOC
10

"Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;" γράφεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από λίγο από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

"Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα Κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας." αναφέρει η λιτή ανακοίνωση. Την ίδια διάψευση έκανε και στην εφημερίδα ΒΗΜΑ ο κ. Γιάννης Πανούσης ο οποίος αφήνει αιχμές για έγγραφο το οποίο όπως λέει δεν έχει σταλεί από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. "Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα" αναφέρει το Βημα.

Σύμφωνα με την διαβαθμισμένη υπηρεσιακή διαταγή της ΕΛΑΣ ελεύθεροι αφήνονται όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση και δεν κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά βαρύνονται απλώς με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται, θα γίνεται σήμανση και θα τους δίδεται μέσω «φύλλου πορείας» η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα ενός μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Ωστόσο, αν στη συνέχεια εντοπισθούν σε άλλη περιοχή της χώρας θα τους δίδεται άδεια παραμονής άλλων 6 μηνών προκειμένου να ζήσουν νόμιμα, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα.

Πολλά είναι ωστόσο τα ερωτηματικά που γεννά η αντίδραση του Υπουργείου το οποίο διαψεύδει ένα έγγραφο της ΕΛΑΣ που φέρεται να έχει επισήμως σταλεί. Η απόφαση που προκαλεί το αλαλούμ και κοινοποιήθηκε μέσω εγγράφου επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα και στο LIFO.gr από τον πρόεδρο tης Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» και υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα.

«Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη» τονίζει ο κ. Σαμαράς και καλεί την κυβέρνηση να αρθεί η απόφαση.

Σκληρή ήταν όμως και η απάντηση του Μαξίμου στις κατηγορίες Σαμαρά: «Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!


Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ' όλους!


Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Επειδή και στη δική μου οικογένεια έχουμε παρα πολλούς συγγενείς που έχουν μεταναστεύσει κυρίως Αυστραλία, θυμάμαι πολύ καλά που ερχόντουσαν από το χωριό στην Αθήνα για μια ολόκληρη διαδικασία με χαρτια διατυπώσεις και ιατρικές εξετάσεις.Κανένας δε έφυγε παράνομα. Βέβαια αυτό ολο ειναι διαφορετικό από τη "μετανάστευση" λόγω πολέμου διότι σε αυτή την περίπτωση συζητάμε για πρόσφυγες οχι μετανάστες. Σίγουρα λοιπον απο τη φύση του προβήματος δεν γινεται να τηρούνται κανόνες εισόδου στη χώρα. Αλλο ομως να κάνεις αυτή την παραδοχή, οτι ο πρόσφυγας δλδ δεν θα μπει στη χώρα σου με κανόνες και άλλο να συνεχίζεις μια χωρίς κανόνες παραμονή στη χώρα ιδιαίτερα για μία χωρα με τόσα προβλήματα.Επίσης μπορεί κανείς να αγνοεί οτι σε ένα μεγαλο βαθμό πρόκειται για ανθρώπους που για λόγους κοινωνικούς και κυρίως θρησκευτικούς πολλές φορές έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και άλλη ιεράρχηση αρχών?Σε μια πολύ περίεργη συγκυρία, θρησκευτικός φανατισμός, ISIS κλπ δε γίνεται να αγνοείς οτι αρκετοί από οσους μπαινουν στη χωρα δεν ξερεις τι ακριβως επιδιώκουν. Οχι ολοι αλλά αρκετοί.Πώς θα βρεθεί ένας τρόπος να μην "ξαμολυθουν" τόσοι άνθρωποι χωρίς οικονομικους πόρους, χωρίς την ικανότητα στοιχειώδους επιβίωσης ή ακόμη χειρότερα χωρίς καποιο έλεγχο του τι κάνουν σε σχέση με τη δημιουργία ακραίων θρησκευτικών θυλάκων?Προσωπικά πιστεύω οτι ακραία ρητορεία ειναι και το αφήστε χωρίς κανονες να εξελίσσεται αυτή η κατάσταση - για λόγους ανθρωπιστικούς - αλλά και η λογική κλειδώστε τους ! Ας δεχτούμε χωρίς κορώνες - ειστε "ρατσιστες" "φασίστες" - κλπ οτι δεν αντεχει ρε παιδί μου αυτή η χώρα τόσο κόσμο στον οποίο δεν μπορείς να δώσεις οικονομική διέξοδο. Από την αλλη εαν εχω καταλάβει σωστά ουτε στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορείς να τους προωθήσεις, σου ξαναγυρνανε πίσω. Καπου ανάμεσα στο να αφήνονται ελευθεροι με παρουσία στα αστυνομικά τμηματα ( τρεχα γύρευε ) και στα αθλια στρατόπεδα κράτησης πρεπει να υπάρχει μια μέση οδός που πρέπει να έχει κάποιο είδος ελέγχου.Και σε αυτόν τον έλεγχο καλό είναι βεβαια να τσιμπάνε και τα δικά μας φυντάνια που απασχολουν μετανάστες με όρους δουλείας! Αλλά γμτ τι σκ... δουλευει σωστά σε αυτή την χώρα για να πιστέψεις οτι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με στοιχειώδη λογική και κανόνες ένα τόσο ακραίο πρόβλημα.Αυτη τη στιγμή πάντως ο Πανούσης λέει οτι ανακαλείται το έγγραφο, οτι θα γίνει ΕΔΕ κλπΠώς γίνεται σε αυτή τη χώρα ρε παιδί μου να ξαμολιουνται έγγραφα που δε ξέρει η αριστερά τι ποιει η δεξια.κυριολεκτικά και μεταφορικά ισως :Ρ
"Οσοι μετανάστες εφεξής, εντοπίζονται στα σύνορα της χώρας, δεν θα συλλαμβάνονται πλέον, αλλά θα καταγράφονται...μέχρι να επιλέξουν χώρα...να βρούν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα". Έχουμε Τρολιαπριλιά ή εκεί στο Υπουργείο παίζουν Monopoly;
Εδώ η εντολή,εκει η εντολή,πουντη η εντολή με αυτά και με αυτά ο υπουργός τους έκανε να ξεχάσουν την Αμυγδαλεζα και να αισθανονται και τυχεροι που απέφυγαν τα χειρότερα..για την ώρα..chapeau monsieur panousis
αυτό που κάνετε λέγεται και ρατσισμός. 10.000.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα τελευταία 50 χρόνια, και θέλετε σώνει και καλά να τιμωρήσετε τον Σύριο που θέλει να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως πέρασμα. Αν σας αρέσει τόσο ο φασισμός, πάρτε τους φασίστες σπίτι σας.
Δηλαδή, όπως μας λες, ότι όσοι έφυγαν μετανάστες Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ (τώρα είναι ηλικιακά γύρω στα 60 με 80), έφυγαν παράνομα; Από ιστορίες μεγάλων: η Γερμανία έψαχνε εργατικά χέρια και λόγω της φτώχειας στην Ελλάδα έφευγαν σχεδόν ολόκληρα χωριά με συμβάσεις συγκεκριμένου χρόνου εργασίας και όποιος ήθελε έκανε χαρτιά κι έμενε παραπάνω για να δουλέψει. Κύριο σημείο: έκανε χαρτιά.ΗΠΑ, ας πούμε ακόμα ένα παράδειγμα, αν δεν έχεις δουλειά -ώστε να δηλώσεις ότι εργάζεσαι και άρα μπορείς να ανανεώσεις visa- όταν λήξει η visa σου, σε στέλνουν πίσω θες δε θες.Απλά κάποιες χώρες έχουν προνοήσει για το μεταναστευτικό τους. Εμείς σε άλλα πιο απλά θέματα κάνουμε 100 χρόνια να φτιάξουμε ένα νόμο της προκοπής, εδώ θα κάναμε τη διαφορά; Και δε μας φτάνει αυτή η ανοργανωσιά μας, έχουμε υπογράψει και κάτι "κορυφαία" χαρτιά που μας μπουκώνουν κάθε χρόνο εκτός από νεοξεβρασμένους λαθρομετανάστες σε Αιγαίο και Ιόνιο και με "επιστρεφόμενους" από άλλες χώρες της Ευρώπης.
Δεν υπάρχει κάτι παράνομο στον τρόπο που έφυγαν οι Έλληνες, στις μέρες μας όλοι φεύγουν με χαρτιά και η χώρα παραμονής γνωρίζει το που μένεις και το τι κάνεις. Όσον αφορά την περίοδο 50 - 60 για να πας κάπου έπρεπε να σε καλέσουν συγγενείς σου που ήταν ήδη εκεί. Κανένας δεν περνούσε τα σύνορα μες τη νύχτα με βάρκες, όπλα και χωρίς να ξέρει τον τελικό του προορισμό.Δεν είναι ρατσισμός απέναντι στους Σύριους που λες για παράδειγμα, είναι "ρατσισμός" απέναντι στην πράξη του Σύριου που περνάει παράνομα τα σύνορα.Αν κάποιος μπει παράνομα στο σπίτι σου. Δεν σε νοιάζει αν είναι λευκός, πράσινος ή μαύρος με τον ίδιο τρόπο θα τον αντιμετωπίσεις.Τώρα άμα εσύ τον καλοδεχόσουν, μην περιμένεις να το κάνουν και οι άλλοι. ΥΓ. ο φασισμός που κολλάει;;
Κωστάκη, αυτά τα νέα χαρτονομίσματα των 500 Ευρώ με το πορτραίτο του Στέργιου Αναστασιάδη που θα κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες, να τα πάρεις και να πας να αγοράζεις smartphone, OK; Και να μην ακούσεις κανέναν κερατά που θα πει πως βγήκαμε απ'το ευρώ--αφού το Κόμμα θα το διαψεύδει.