Απεργία την Πρωτομαγιά

Με Υπηρεσιακή Διαταγή αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες

Με Υπηρεσιακή Διαταγή αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την Αμυγδαλέζα. Φωτ: SOOC
27

Με διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης αλλά και όσοι βρίσκονται υπό κράτηση σε κρατικές δομές, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου. Θα τους χορηγηθεί επίσης 6μηνη άδεια παραμονής.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο LIFO.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το υπηρεσιακό έγγραφο προβλέπει επίσης πως σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι μετανάστες θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής. 

Ο Π. Χαρέλας δεν ήταν ακόμα σε θέση να διευκρινίσει από πότε θα ισχύσει η συγκεκριμένη εντολή. 


Η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλακών αναμένεται να τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

27

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Μου φάνηκε υπερβολικά πολύ... cool απόφαση -και μάλιστα υπηρεσιακή όχι πολιτική- έχοντας μάλιστα συγκυβέρνηση με τους Καμένους και με έναν υπουργό που τουλάχιστον στα λόγια δεν είναι ακριβώς στη φάση "δεν υπάρχουν μετανάστες, υπάρχουν σύνορα" και, μάλλον, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται για πολλοστή φορά. Ο ίδιος ο υπουργός διαψεύδει (εκπρόσωπος τύπου κατάντησα :P): "Δεν υπάρχει θέμα με μη σύλληψη μεταναστών, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα - Δεν ανοίγουν τα Κέντρα Κράτησης.. Ανακοίνωση συνδικαλιστών κάνει λόγο για διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου". Το άρθρο στο βήμα: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=682244Βγαίνει, λοιπόν, ο Σάμμυ και ξεκινάει την σοβαρή αντιπολίτευση:«Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!"Το ζήτημα του μεταναστευτικού είναι πολύ σοβαρό και ευρύ για να ξοδεύεται σε μια αντιπαράθεση σύριζα - αντισύριζα, νομίζω.
στο site του χατζηνικολαου παντως (που δεν τον λες κι αντισυριζα) υπαρχει η διαταγη σε φωτο, τωρα κι εμενα μου μοιαζει τραβηγμενο να ξυπνησαν εναν βραδυ και να ανοιξαν τα συνορα αλλα ...
Πραγματικά απαράδεκτη απόφαση που πάρθηκε εν μια νυκτί χωρίς κανένα πρόγραμμα κανένα σχεδιασμό και καμιά μέριμνα για την τύχη αυτών που θα τους αφήσουν ελεύθερους και άλλους τόσους που θα έρθουν αφού τα σύνορα θα είναι ουσιαστικά ανοιχτα. Και αυτό γιατί για να δείξουν ότι τηρούν το πρόγραμμα τους, να δείξουν ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαίωμα κάνοντας το αντίθετο, για να ικανοποιήσουν κάποιους αριστερόκαβλους που πιστεύουν πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.
Μάλιστα. Τίθενται σοβαρά ερωτήματα. Εάν η καταγραφή και σήμανση των μεταναστών δεν συνοδεύεται από διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, πώς θα διασφαλισθεί η προστασία του λοιπού πληθυσμού από τυχόν επιδημιολογικούς κινδύνους; Το φύλλο πορείας τί θα αναγράφει; Όχι τη διεύθυνση κατοικίας του υπογράφοντος την υπηρεσιακή διαταγή, φαντάζομαι. Ας αφήσουμε κατά μέρος το μείζον θέμα της συντήρησης αυτών των ανθρώπων. 6 μήνες άδεια παραμονής; Αυτό ισοδυναμεί με de facto κατάργηση της εργασίας των ελληνικών Προξενείων, όπου γης. Ποιος ο λόγος ο ενδιαφερόμενος μετανάστης να περνάει από τη διαδικασία συνέντευξης, δακτυλοσκόπησης κλπ που προβλέπει το Visa Information System του συστήματος Schengen και το οποίο υποχρεωτικά εφαρμόζεται από όλες τις ελληνικές προξενικές αρχές στο εξωτερικό, όταν θα υπάρχει η εναλλακτική/εύκολη λύση της παράνομης εισόδου και 6μηνης παραμονής στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα; Η χαρά του καταζητούμενου/φυγόποινου/φυγόδικου, εν ολίγοις. Πειράματα πάνω στο κεφάλι μας θα κάνουν; Όποια σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση στα ερωτήματά μου, δεκτή.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣΕπιτέλους χρόνια αγώνων της διεθνιστικής αριστεράς τώρα δικαιώνονται. Δεν υπάρχουν σύνορα και φυλές ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΑΤΩ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημοκρατία για ποιους;; Για τους μετανάστες που έρχονται να εξαθλιωθούν στην Ελλάδα;; Για τους Έλληνες που φεύγουν από τα σπίτια τους για να βρουν δουλειές σε κοινωνίες πιο ασφαλείς αφού η χώρα μας δεν μπορεί καλά καλά να απορροφήσεις τους Έλληνες πολίτες;; Μια οικονομία που είναι είδη σε άθλια κατάσταση υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και το μέλλον αυτού του τόπου καταντάει να είναι ο λαθρομετανάστης ή τα παιδιά των "λουλουδιών" των Β.Π.
Γούτσου,χαλάρωσε παιδί μου.Για την ιστορία,υπάρχουν διαφορετικές φυλές,διαφορετικές κουλτούρες,διαφορετικές νοοτροπίες,διαφορετικά κλίματα,διαφορετικοί νόμοι,διαφορετική παιδεία,διαφορετικές κοινωνίες.Μπορούμε και επιβάλεται να συνυπάρχουμε σαν άνθρωποι αλλά όχι ο ένας πάνω στον άλλο ούτε ο ένας εις βάρος του άλλου.Και όσον αφορά σύνορα και όρια,πέρα από το σχολείο που σε βομβαρδίζει από παιδί για την υπεράσπιση των συνόρων και τις θυσίες των ανθρώπων για τη επικράτησή τους,είναι και στην φύση μας να οριοθετούμε.
Απλά δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις στη μισή Αθήνα, στο κέντρο, στην πόλη σου. Τους καιμένους τους μαγαζάτορες στο κέντρο και τους ανθρώπους που έχουν την ατυχία να μένουν εκεί κανείς δεν τους σκέφτηκε. Θα πρότεινα οι λοιποί πολιτικοί να παν να μετακομίσουν από το συνεφφάκι τους στο κέντρο της Αθήνας, Λιοσίων, Αχαρνών, Ομόνοια, Μεταξουργείο κτλ. και να δούμε τι αποφάσεις θα έπερναν μετά.
@Krak Απλά προσπάθησε να περπατήσεις βράδυ μόνος σου και πεζός στην Ομόνοια ή στην Αχαρνών ή σε αντίστοιχη άλλη περιοχή πόσο μάλλον αν είσαι κοπέλα. Τσάντες και κινητά θα σου πρότεινα να μην τα έχεις σε εμφανές σημείο εκτός αν τρέχεις γρήγορα. Σοβαρά τώρα οι άνθρωποι που εξαθλιώνονται γίνονται χειρότεροι από ζώα και αυτό δεν αλλάζει με μία υπουργική απόφαση.
δεν βάζεις κάποιον φυλακή γιατί μπορεί ίσως να κάνει κάτι κακό. φυλακή πάει αυτός που έχει κάνει είδη την πράξη. και μην μου πεις για την μετανάστευση παρανομία, άλλοι κάνουν τον πόλεμο τους στις χώρες τους. το να θες να ζήσεις, και να ζήσουν και τα παιδιά σου δεν είναι παράνομο.
Η Ελλάδα δεν έχει να ζήσει τους Έλληνες πλέον κι απαιτείς να ζει άτομα που έρχονται με το έτσι θέλω παράνομα στη χώρα; Η μετανάστευση δεν είναι παράνομη στις μέρες μας χιλιάδες Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Η λαθρομετανάστευση ΕΙΝΑΙ παράνομη σε οποιαδήποτε χώρα. Ο καθένας μπορεί να το κάνει για τον οποιοδήποτε λόγο όμως εσύ τι ακριβώς προτείνεις να δείχνει "αλληλεγγύη" στους λαθρομετανάστες το κράτος συντηρώντας τους ενώ δεν μπορεί να συντηρήσει καλά καλά τους πολίτες του;;
Σίγουρα το πιο ανθρωπιστικό που μπορούσε να γίνει. Από την άλλη βέβαια ισοδυναμεί με προσκλητήριο, για τους απανταχού αναξιοπαθείς, ιδίως αν συνυπολογίσεις ότι έχει εξαγγελθεί η κατάργηση των "επιχειρήσεων-σκούπα".Τι θα γίνεται όταν παρέρχεται το εξάμηνο της άδειας;Καλές είναι οι αποσπασματικές ενέργειες, αλλά αν δεν παρουσιαστεί κάποια στιγμή ένα ολοκληρωμένο πλάνο, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν για όλους.
Μακαρι να βρεθει μια λυση που θα βοηθησει ολες τις πλευρες. Για μενα παντως θα επρεπε να προστεθει και η παραμετρος της ευρεσης εργασιας οπως ισχυει σε Καναδα και Αυστραλια.
Ναι ευκολακι. Μιας και ο Καναδας και η Αυστραλια ειναι τιγκα στους Πακιστανους κ Αφγανους ανευ εγγραφων, και η Ελλαδα ειναι κατι σαν τον Καναδα της Ευρωπης.
''Σε περίπτωση εντοπισμού παράνομων μεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, θα γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και οι μετανάστες θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδεια εξάμηνης παραμονής'': δε θα υπάρχει πλέον και λόγος για ''κυνήγι'' στα σύνορα, αυτοβούλως θα έρχονται οι παράνομοι μετανάστες ώστε να καταγραφούν και να παίρνουν και ''φύλλο πορείας'', υπάρχει λόγος να κρύβονται από τους συνοριοφύλακες πλέον;
..και αυτο εχει μαθευτει ηδη στο Πακισταν, στο Ιρακ, στην Ερυθραια, στη Σομαλια και στη Νιγηρια.Αν νομιζατε οτι ειχαμε προβλημα, καθηστε να δειτε, τι εχει να γινει τωρα και ποσοι θα ερθουν.Τραγικη πολιτικη αφανισμου της Ελλαδας. Κανενα ενδιαφερον για τον Ελληνα πολιτη και την Ελλαδα, δεν τους νοιαζει τιποτα, ειναι απιστευτο!