Απίστευτη κτηνωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησαν 13 σκυλιά στο κεφάλι

Απίστευτη κτηνωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησαν 13 σκυλιά στο κεφάλι Facebook Twitter
4
Απίστευτη κτηνωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησαν 13 σκυλιά στο κεφάλι Facebook Twitter

Μια απίστευτη κτηνωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κύπρο, σε περιοχή έξω από το Δασάκι της Αχνας, στην Αμμόχωστο.

Ο ιδιοκτήτης μιας αγροτικής εγκατάστασης βρήκε τα 13 σκυλιά του νεκρά, με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σε απόλυτο σοκ, ο ιδιοκτήτης των σκύλων ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή και διενεργεί έρευνα.

«Τα θανάτωσαν με πυροβόλο όπλο» δήλωσε ο Νίκος Σοφοκλέους σε εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, το τραγικό συμβάν έγινε για να πλήξει τον ίδιο.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα ο «Φιλελεύθερος», και τα 13 σκυλιά πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο κεφάλι τους.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι υποψιάζεται συγκεκριμένο άτομο, με το οποίο φέρεται να έχει διαφορές.

Όλα τα στοιχεία καθώς και τα πορίσματα από τη νεκροψία που διενεργείται στα σκυλιά, θα αξιολογηθούν από την Αστυνομία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Συμφωνείτε πως ανάλογα με το αν το ζώο είναι σκύλος ή κατσίκι θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική ποινή? Με βάση το ΚΕΦ 154 85Ι/2002, στην Κύπρο ο νόμος: Αντιμετωπίζει την ζωοκτονία παραγωγικών ζώων ως κακούργημα (5 έτη) ενώ τα ζώα συντροφιάς ως πλημμέλημα (1 έτος). Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο τον διαχωρισμό αυτό, θα δεχόμουν ίσως ένα παραγωγικό ζώο να επισύρει αποζημίωση (επιπλέον της φυλάκισης) λόγω απώλειας εισοδήματος με την προϋπόθεση πως στα ζώα συντροφιάς θα αναγνωριζόταν αποζημίωση λόγω απώλειας που προκαλεί ψυχική οδύνη. Το ενδιαφέρον είναι πως παρατηρείται μια μεγάλη αντίθεση σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων στην Κύπρο, μεταξύ της ζωοκτονίας και τα εγκλήματα κατά της περιουσίας, όπου και στις ειδικές περιπτώσεις εξαιρέσεων για κλοπή ανήκει η ζωοτροφή υπό προϋποθέσεις. Βλέπε παρακάτω:"323. Αυτός που εσκεμμένα και παράνομα φονεύει, ακρωτηριάζει ή τραυματίζει ζώο που δύναται να αποτελέσει αντικείμενο κλοπής, είναι ένοχος ποινικού αδικήματος.Προκειμένου για άλογο, φοράδα, μουνούχο, γαϊδούρι, μουλάρι, καμήλα, ταύρο, αγελάδα, βόδι, γίδα, χοίρο, κριάρι, αρνί, ευνουχισμένο κριάρι ή το νεογνό οποιουδήποτε τέτοιου ζώου, ο υπαίτιος είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση πέντε χρόνων.Σε κάθε άλλη περίπτωση ο υπαίτιος είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση ενός χρόνου." και"256(2) Όταν υπηρέτης, κατά παράβαση των διαταγών του κυρίου του, αφαιρεί από την κατοχή του, τρόφιμα για τη διατροφή ζώου που ανήκει στον κύριο ή που βρίσκεται στην κατοχή του κυρίου του, τέτοια αφαίρεση δεν θεωρείται κλοπή."
Ενδιαφέρον στοιχείο αυτό που παραθέτεις από τον νόμο, δεν το γνώριζα. Ερώτηση: αν σου σκοτώσουν «παραγωγικό» ζώο το οποίο όμως εσύ το έχεις για ζώο συντροφιάς; Μειώνεται η ποινή; Ή αν σου σκοτώσουν κάποιο ζώο συντροφιάς π.χ. σκύλο το οποίο όμως εσύ υποστηρίξεις στο δικαστήριο ότι το μεγάλωνες για να το φας (όπως κάνουν σε άλλα μέρη του κόσμου) τότε ο δικαστής θα ρίξει 5 χρόνια αντι για ένα; Νομίζω πάντως ότι όσο τα ζώα (όλα τα ζώα) θεωρούνται αντικείμενα τα οποία υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας (όσο ασήμαντες κι αν είναι), τόσο θα υπάρχουν τέτοιοι παράλογοι νόμοι. Ο νομοθέτης προφανώς και δεν θεωρεί ότι η ζωή του κατσικιού έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή του σκύλου. Απλώς θεωρεί ότι η αξία της περιουσίας είναι μεγαλύτερη από την αξία μιας μη ανθρώπινης ζωής.Από την άλλη βέβαια, αν είχαμε στην ίδια θέση κατσίκια και σκύλους τότε θα έπρεπε να περιμένουμε και είδηση με τίτλο«Απίστευτη κτηνωδία. Σκότωσαν 12 κατσίκια για το γάμο του γιου τους. Τα περισσότερα κατέληξαν στα σκουπίδια μετά το γλέντι» ή«ΣΟΚ. Μαμά κατσίκα απομακρύνεται από το νεογέννητο της για να δώσει το γάλα της σε 40χρονους που το θέλαν για τον καπουτσίνο τους» ;;
Η άποψή μου η οποία και συγκλίνει με τις παρατηρήσεις σας, είναι πως είμαστε βαθιά σπεσιστές, εξού και αντιμετωπίζουμε άλλα έμβια όντα ως περιουσία και χωρίς κανέναν σεβασμό. Απλά παρέθεσα τον νόμο προς προβληματισμό.