Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που βασάνιζαν ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που βασάνιζαν ηλικιωμένους Facebook Twitter
0
Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που βασάνιζαν ηλικιωμένους Facebook Twitter

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες και κλοπές καθώς και διακίνηση όπλων σε περιοχές της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Θεσσαλίας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μία περίπτωση μέλη της μίας εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να βιάσουν μια 67χρονη, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες, σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν σωματικές βλάβες στα θύματά τους.


Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν χθες το πρωί στα Εξαμίλια Κορίνθου τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 42, 39, και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.


Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39,33 και 32 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν εξακριβωθεί κατά την προανάκριση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, στην περιοχή των Εξαμιλίων, οι αστυνομικοί βρήκαν τρία πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες, 174 φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων, έξι κινητά τηλέφωνα, και μεγάλο αριθμό καρτών κινητών τηλεφώνων.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν τελέσει από τις 26 Μαΐου του 2013 μέχρι και 8 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, 11 ληστείες και πέντε κλοπές σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων.
Σχετικά με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι δρούσαν κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Αφού πρώτα εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια επέστρεφαν τις νυκτερινές ώρες και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα, εισέβαλλαν στα σπίτια, τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι.


Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ., ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν την Αστυνομία.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ