Ο Άνθιμος εκθειάζει Τσίπρα και Βαρουφάκη

Ο Άνθιμος εκθειάζει Τσίπρα και Βαρουφάκη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
12

Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο» αλλά είναι και οι δύο «υψηλής διανοητικής ικανότητας», δηλώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, «εκθειάζοντας» τον νέο Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

«Ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός για να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε ο Ανθιμος μετά τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, σχολιάζοντας επίσης ότι «και οι δύο πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και  έχουν την υπομονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι που να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα».

«Επομένως, κάνουν το χρέος τους και από κει και πέρα ο θεός βοηθός και ο λαός βοηθός για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι δύο άνθρωποι -και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό», κατέληξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο κ. Άνθιμος διαφώνησε με τη δήλωση γλέζου που ασκεί σκληρή  κριτική στη συμφωνία με τους εταίρους και στον Πρωθυπουργό.

 «Νομίζω ότι είναι σωστές οι κινήσεις τους και δεν συμφωνώ με την άποψη του κ. Γλέζου. Διότι σε μια τέτοια ώρα κρίσεως και όταν επετεύχθη ένας σκοπός και έχει φτάσει στο 90% δεν μπορούμε να δημιουργούμε αναστολή με προσωπική εκτίμηση. Κυριαρχεί η εκτίμηση της πλειοψηφίας και της ηγεσίας, που είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών».

Ακόμη ο Μητροπολίτης σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία όλη την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί» ενώ σχετικά με τη Γερμανία λέει: «Τους Γερμανούς τους έζησα μικρό παιδί κι έχω φρικτές αναμνήσεις, αλλά με τους τωρινούς δεν έχουμε καμία απολύτως διαφορά, είμαστε όλοι μαζί και περιμένουμε, επειδή έχουν -κατά έναν τρόπο- τα πρωτεία στη διατύπωση γνωμών με τον γνωστό υπουργό Οικονομικών, ότι θα έχουμε τελικά ένα καλό αποτέλεσμα. Το εύχομαι το προσεύχομαι και σε αυτή τη φάση και στις επόμενες».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Το οτι σήμερα στη λίστα δε συμπεριλαμβάνονταν η φορολόγηση των ακινήτων της εκκλησίας ως αρχικά είχε διαρρεύσει ειναι σύμπτωση? Μπα, είμαι απλά καχυποπτη
Μέσα σε λίγα χρόνια, ένα μικρό, συγκεχυμένο σχετικά ακράιο αριστερό κόμμα απέκτησε φωτογενή -και διχως άλλο χαρισματικό και αρκετα ικανό- πρόεδρο και εκτοξεύτηκε στην κυβέρνηση, ενώ τα παραδοσιακά κόμματα φυλλορροούσαν ασθμαίνοντας. Πάνω από το 30% των συμπολιτών μας στράφηκαν όψιμα σε αυτό -χωρίς να έχουν κανένα παρελθόν στο χώρο. Αν είναι κατανοητή η στροφή για τον απλό πολίτη-που πες ότι το κάνει από ελπιδα-, γιατί να μας εκπλήσσει μια καλή δήλωση από έναν παπά ή έναν ένστολο; Αχ αυτη η καχυποψία σε αυτή τη χώρα.
ισως μας λεει οτι ειδαν ολοι ποσο μεγαλη απηχηση εχουν οι πραξεις του συριζα στον κοσμο και θελουν απλα να γλυφουν τωρα την κυβερνηση για να πουν μετα οτι ηταν απο τους πρωτους που τους πιστεψαν.. απο την αλλη ναι.. μπορει να εχουν γινει συμφωνιες που ουτε καν φανταζομαστε..