Συνταγματικός ο νόμος πλαίσιο της Διαμαντοπούλου

Συνταγματικός ο νόμος πλαίσιο της Διαμαντοπούλου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
2

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 519-525/2015 αποφάσεις της, έκρινε συνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 για το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκλογική διαδικασία ανάδειξη μελών των συμβουλίων των ΑΕΙ, κ.λπ.).


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των ΑΕΙ, Πανεπιστημιακών, κ.λ.π.

Ειδικότερα, το 2012 είχαν προσφύγει στο ΣτΕ 19 Πανεπιστήμια, τέσσερις πρυτάνεις, δυο αντιπρυτάνεις και 49 πανεπιστημιακοί καθηγητές ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανάδειξης των οργάνων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, την ταξινόμηση ψήφου, την διαδικασία εκλογής συμβούλων διοίκησης, κ.λπ.


Με τις προσφυγές τους εμμέσως προσέβαλαν και τους νόμους 4009/2011 και 4076/2012 για τη λειτουργία κ.λπ. των Α.Ε.Ι.

Τα Α.Ε.Ι., κ.λπ. υποστήριζαν, ότι το επίμαχο νομοθετικό πλαίσιο παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος που καθιερώνει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι., ενώ παράλληλα καταργείται το αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι., λόγω της πρόβλεψης εκλογής εξωτερικών μελών, μη πανεπιστημιακών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα ο ίδιος ο Τσίπρας στη Βουλή δεν είχε "γνωμοδοτησει" υπέρ της αντισυνταγματικότητας; ξέρουν καλύτερα εκεί στο ΣτΕ; επίσης ας μάθουμε επιτέλους, πότε το ΣτΕ είναι καλό και πότε όχι;