Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία!

Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
23

 

Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Ομονοίας, ως «απάντηση» σε αντίστοιχη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Οι συμμετέχοντες στην αντιφασιστική διαδήλωση, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και για τον λόγο αυτόν, έκλεισε η οδός Σταδίου και οι παρακείμενοι δρόμοι καθώς και η οδός Πειραιώς, μέχρι το ύψος της οδού Κολωνού.

Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC


Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματισθεί για τίς 19.00 μποστά από το μνημείο των Ιμίων, στην πλατεία Ρηγίλλης .

Η πρώτη πορεία επί νέας κυβέρνησης - χωρίς αστυνομία! Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Οι σταθμοί του Μετρό δεν έκλεισαν. 

+ Φωτογραφίες μέσω twitter

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
αυτο που μου τη δινει ειναι οτι ολοι εδω περα μεσα το παιζουμε αντιφα και ετσι, αλλα αν δε κανω λαθος η ΧΑ βγηκε 3ο κομμα (μα 3ο?) στις εκλογες ή κανω λαθος???και θα παραθεσω ενα σχολιο ενος απο ενα αλλο σαιτ :"Όταν κάποιο ξεροκέφαλοι - κονδυλοφόροι, υπό τον μανδύα του "αντιφασισμού", επιζητούν τον εμφύλιο ... απεγνωσμένα!!!"Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες" . Ο.Τσώρτσιλ"αιντε και εμενα μου φαινεται οτι ειτε ακροδεξιος εισαι ειτε ακροαριστερος το ενα και το αυτο
Πρέπει να γίνει και ένα update σε ορισμένα πανό,για παράδειγμα σε αυτό που λέει "καμία ανοχή σε κανέναν εθνικισμό" πρέπει να μπει η υποσημείωση "εξαιρούνται ΑΝΕΛ".
Για κάποιους εδώ μέσα το "κρεμάλα στους φασίστες" σ'ένα πανό ή το σύνθημα σε μια κλούβα (μετά από τόσα χρόνια συστημικό και συστηματικό ξύλο, συλλήψεις, είναι το ίδιο με τους δολοφόνους νεοναζί. Έλεος.
Σημερα ανεβαινα τη Βασ. Σοφιας και λιγο πριν το Πολεμικο Μουσειο ειδα πολλους μαζεμενους χρυσαυγιτες. Για ναμαι ειλικρινης περιμενα συγκρουσεις μεταξυ τους.
Οταν δεις ακροαριστερο κομμα να παιρνει 8% σε εκλογες και να κανει οργανωμενες επιθεσεις σε ουγκανους χρυσαυγιτες και αφου φανε και κανεναν, τοτε να εισαι σιγουρος οτι υπαρχει το αριστερο παρακρατος!Μεχρι τοτε κρατα τη γνωμη του παγκαλου για τους συριζαιους που βαλανε φωτια την τραπεζα και σκοτωσανε μια εγκυο γυναικα
Θα το πω ξανά. Το κρεμάλα στους φασίστες είναι φασιστικό. Η απόσταση ανάμεσα στα δεξιά και αριστερά ίσως κατά βάθος να μην είναι και τόσο μεγάλη.
μην αναπαραγεις οτι ακους δεξια και αριστερα γιατι εκτιθεσαι ,φασιστικοι ειναι οι φασιστες και μονο αν θες να χαρκτηρισεις κατι βρες αλλες λεξεις γιατι εχει αρχισει και χανει το νοημα της η λεξη φασισμος απο την στιγμη που οτι δεν μας αρεσει ή δεν συμφωνουμε το χαρακτηριζουμε φασιστικο
Ωραία αυτοί είναι φασίστες. Για χαρακτήρισε εσύ τους άλλους που πάνε και γράφουνε το εν λόγω σύνθημα πάνω στις κλούβες που οι ίδιοι θα πληρώσουν για να αλλαχτούν/βαφτούν . (αν μπεις σε άλλον ιστότοπο ειδήσεων,θα δεις και φωτό)
Δεν αναπαράγω, είναι καθαρά δική μου εκτίμηση, αν σκεφτείς αντί να επιτιθεσαι ίσως καταλάβεις τι εννοώ. Απλό είναι αυτό που λέω. Αν οι αριστεροί θέλουν να ξεχωρίσουν, ας το κάνουν σωστά και δημοκρατικά, εάν αυτό είναι που πρεσβεύουν. Δεν παίρνω το μέρος κανενός.
@boo1 πρεπει να το καταλαβεις και συ καλυτερα τι σημαινει "φασισμος" μου φαινεται. Ο φασισμος ειναι ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, τροπος συμπεριφορας. Οταν σκοτωνεις καποιον γιατι δεν συμφωνεις με τις ιδεες του, ειτε εισαι αριστερος ειτε δεξιος εισαι φασιστας. Τοσο απλα. Οταν γινεσαι φασιστας στον φασιστα ,εισαι το ιδιο ακριβως με αυτο που σιχαινεσαι. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Εγω αντιφασιστας ημουν και ειμαι απο παντα. Απλα δεν θα κρεμασω το φασιστα γιατι θα γινω και γω το ιδιο. Οσο κι αν εχεις αγανακτησει και θυμωσει (οπως και γω), δεν μπορεις να στερεις το δικαιωμα κανενος να πιστευει σε ο,τι θελει. Ακομα κι αν δεν συμφωνεις σε αυτο. Αν θες να λεγεσαι δημοκρατης δηλαδη. Προσπαθησε να πολεμησεις το φασισμος με σωστη παιδεια, εκπαιδευση , ευαισθητοποιηση του κοσμου. Οχι με "κρεμαλα στους φασιστες" και ξυλο κλπ.
Ναι ναι...Και το "θάνατος στους φασίστες" είναι φασιστικό.Έπρεπε να λέει "αγάπα τους φασίστες μέχρι να αλλάξουν από την πολλή αγάπη και να δουν το φως της ειρήνης" και άλλα τέτοια χίπικα.Πιάνεστε από ένα σύνθημα που προσπαθεί να ενσωματώσει 1000000 νοήματα μέσα σε λίγες λέξεις και βγάζετε τα πιο αβάσιμα συμπεράσματα έβερ.Επίσης προτείνω το "καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα" να γίνει "κορν-φλέικς και νουνού στους φονιάδες της Νου Δου".
Θα έλεγα κρίνοντας κυρίως από τα πανό (κρεμάλα και τσακίζεται στους δρόμους ο φασισμός) ότι έγιναν 2 φασιστικές διαδηλώσεις με τη διαφορά ότι αυτή δεν είναι εθνικιστική. Η αφίσα δε αυτής της διαδήλωσης ανέφερε ¨οι ανταλλαγές στελεχών και πολιτικών προταγμάτων μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ., Ν.Δ., Χ.Α., Ελληνικό Μέτωπο, Πατριωτική Συμμαχία, Δίκτυο 21 κτλ, δεν αποτελούν απλά τις εξαιρέσεις... ¨ Δλδ καμία αναφορά στους ΑΝΕΛ. Πολύ καλά κάνανε και κάνανε την κυβέρνηση αλλά δεν έγιναν οι ΑΝΕΛ σε μία μέρα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα.
Φίλτατε πρέπει κάποιος να σου εξηγήσει ότι όταν κάποιος εναντιώνεται στους φασίστες σημαίνει ότι εναντιώνεται στην διαστρέβλωση της δημοκρατίας η οποία πραγματοποιείται μέσω ρατσιστικών πράξεων που πρεσβεύει ο φασισμός.Επίσης ένας αντιφασιστής υποστηρίζει το δικαίωμα της προσωπικότητας , κάτι το οποίο υποστηρίζει και το σύνταγμα , κατι το οποίο καταπατάει ο φασισμός..Αρα εγω που λέω ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ δεν είμαι φασίστας .. Και επίσης οι ΑΝΕΛ δεν είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ κόμμα ..Μπορείς να το πείς πατριωτικό .. Κατι το οποίο δεν το υπαγορεύει ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ,, Συγνώμη αν σου εγραψα μερικά πράγματα πάνω στα νεύρα μου.. Αλλα και εσύ ρε παιδί μου δεν καταλαβαίνεις την διαφορά.. Ομοίως και ο σχολιαστής απο κάτω
Και εσένα κάποιος πρέπει να σου εξηγήσει ότι μιλάς για τον ναζισμό. Φασιστικά κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουμε, η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα (μπορεί να υπάρχει και κανένα άλλο, αλλά δεν έχει δείξει τέτοιες τάσεις). Επίσης, το πανό φυσικά και είναι ακραίο και ατυχές. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να χτυπήσουμε την ιδεολογία και όχι τα άτομα.
Φίλτετε σχολιαστή, το παραπάνο σχόλιο έχει 2 μέρη. Το ένα λέει ότι ο αυταρχισμός, η βία, η έλλειψη σεβασμού στη ζωή του οποιουδήποτε, οι ακρότητες είναι μία κοινωνική αρρώστεια η οποία έχει τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το φασισμό. Αν δλδ σου δινόταν η ευκαιρία και προκειμένου να "τιμωρήσεις" τους φασίστες θα ξεκινούσες τις (δημόσιες?) εκτελέσεις. Αυτή η πράξη (οι δημόσιες εκτελέσεις) σήμερα γίνεται σε κάποιες χώρες. Τη μία τη λένε Βόρεια Κορέα. Το δεύτερο μέρος λέει ότι είναι υποκριτικό να κάνεις αναφορά σε "δεξιά" πολιτικά κόμμα, να αναφέρεις το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ και να μην αναφέρεις πουθενά τους ΑνΕλ.
@See You in Another life MaybeΜαλλον εσυ και μερικοι αλλοι δεν εχετε καταλαβει καλα το νοημα του "φασισμου". Ο φασισμος δεν εχει σχεση με πολιτικη, ειναι νοοτροπια. Δηλαδη π.χ. "δεν συμφωνω μαζι σου , προσπαθω να σου επιβαλω τις αποψεις μου ή σε τραμπουκιζω λογω των δικων σου αποψεων". Το να σπας καποιον στο ξυλο στο δρομο γιατι "δεν σου αρεσε η φατσα του" ειναι το ιδιο φασιστικο με το να δερνεις μεταναστες οντας χρυσαυγιτης. Καταλαβετε το λιγο. Οταν θες να θανατωσεις τους χρυσαυγιτες γιατι ειναι νεο-ναζι, ουσιαστικα γινεσαι φασιστας στον φασιστα. Και εισαι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο με αυτους, η διαφορα εγκειται στο οτι μαλλον δεν εισαι ακροδεξιος εθνικιστης προφανως. Αλλα εισαι φασιστας, απλα με αλλη ιδεολογια. ΜΗΝ πας να δωσεις ηλιθιες δικαιολογιες στον εαυτο σου οτι δεν εισαι φασιστας. Επισης να προσθεσω ενα πολυ σωστο ρητο που ελπιζω να σας κανει να σκεφτειτε λιγο…"Ο φονος ενος ανθρωπου για την υπερασπιση μιας ιδεας δεν ειναι η υπερασπιση μιας ιδεας αλλα ο φονος ενος ανθρωπου". Ο φασισμος θα καταπολεμηθει μονο με σωστη παιδεια, εκπαιδευση , συζητηση και ευαισθητοποιηση. Με βια απλα θα εξαπλωθει.