Τι είπε και τι ζήτησε ο Ξηρός στις φυλακές

Τι είπε και τι ζήτησε ο Ξηρός στις φυλακές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
4

Μια σόμπα, τηλεκάρτες και ένα έξτρα στρώμα, ζήτησε το πρώτο βράδυ της κράτησης του σε ειδικό χώρο απομόνωσης του Κορυδαλλού ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαριάννας Κακαουνάκη στην Καθημερινή. Ο κρατούμενος είπε μάλιστα μια διαφορετική εκδοχή της σύλληψής του από εκείνη της αστυνομίας (πως τζιπ της ασφάλειας τον έριξε από το ποδήλατο), ενώ σημείωσε πως «δύο ποδήλατα άφησαν εποχή: το δικό του και του Γιωργάκη» (αναφερόμενος στο ατύχημα με το ποδήλατο που είχε ο Γ. Παπανδρέου).

Όταν σωφρονιστικός που τον ήξερε ρώτησε «Μα καλά, θα χτύπαγες το μέρος όπου έμεινες τόσα χρόνια;», εκείνος απάντησε «Δεν θέλω να κάνω αυτήν την κουβέντα. Αλλά θα αποτελείωνα τον Σαμαρά». Λίγες ημέρες μετά, μεταφέρθηκε στη φυλακή Γ΄ τύπου, όπου με απόφαση του συμβουλίου φυλακών τοποθετήθηκε στην ίδια υποπτέρυγα με τον Μαζιώτη, καθώς στην άλλη υποπτέρυγα, Τζωρτζάτος και Γιωτόπουλος είχαν βάλει βέτο να μην τοποθετηθεί μαζί τους, ενώ ο Μαζιώτης είχε ζητήσει να μην είναι με τον Τζωρτζάτο.

Οι σωφρονιστικοί θορυβημένοι από τις τελευταίες αποκαλύψεις για συνεργασίες ποινικών και τρομοκρατών και την πιθανή συνεργασία Μαζιώτη - Ξηρού, ενημέρωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αδυναμία να τοποθετηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες οι δύο κρατούμενοι. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο δεν έδειξε να θορυβείται από τη συγκατοίκηση ενώ ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα η Γ΄ τύπου πτέρυγα θα πρέπει υποδεχθεί, μεταξύ άλλων, μέλη των «Πυρήνων», αλλά και τον βαρυποινίτη που σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις είχε χρηματοδοτήσει τον οπλισμό Ξηρού.

Την Τρίτη, η διεύθυνση των φυλακών απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ζητώντας «τη μη άμεση παραλαβή άλλων κρατουμένων Γ΄ τύπου» γιατί «λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων κρατουμένων, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια πτέρυγα, για λόγους τάξης και ασφάλειας του καταστήματος».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φυλακή φέρεται να μην ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη να υποδεχθεί τους κρατουμένους. Αν και είχε προαναγγελθεί η δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, όταν στις 30 Δεκεμβρίου πέρασε ο Μαζιώτης την πύλη της πέμπτης πτέρυγας –της μοναδικής Γ΄ τύπου, αυτή δεν διέφερε σε τίποτα από τις υπόλοιπες πτέρυγες. Πέρα από τα αλεξίσφαιρα τζάμια, την εξωτερική φύλαξη από την αστυνομία και ένα... βάψιμο, τίποτε άλλο δεν είχε αλλάξει. Δεν υπήρχε ούτε ο ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός, ούτε οι 200 επιπλέον εξειδικευμένοι υπάλληλοι.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, αυτή τη στιγμή στην πτέρυγα Γ΄ τύπου τον έλεγχο έχει μόνο ένας υπάλληλος, ενώ το κομπιούτερ με το οποίο ανοίγει και κλείνει αυτομάτως τα κελιά έχει χαλάσει. Ο έλεγχος γίνεται από το κεντρικό κοντρόλ των φυλακών, όπου και εκεί ένας μόνο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για όλη τη φυλακή.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα ακαθάριστα οικόπεδα, πυροπροστασία για τα ακίνητα: Ξαφνικός φόρος 500 ευρώ

Ελλάδα / Ξαφνική δαπάνη μέχρι 500 ευρώ και αλαλούμ από την μελέτη πυροπροστασίας για τα ακίνητα κοντά σε δάσος

Μεθόδους... γεωδαισίας για να δουν αν τα σπίτια τους απέχουν 300 μέτρα από το δάσος αναζητούν χιλιάδες πολίτες - «Θα είμαστε ελαστικοί», έχει διαμηνύσει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Οι διευκρινίσεις του αρμόδιου γενικού γραμματέα Ευθύμιου Μπακογιάννη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Έτσι μπράβο, ρίξτε πλήρη ενημέρωση για να οργανωθεί η δραπέτευση.Υποθέτω ότι για να μου έχετε κόψει τόσα μη υβριστικά σχόλια, θα κόψετε κι αυτό.