Έσβησαν όλες οι εστίες φωτιάς στο Norman Atlantic

Έσβησαν όλες οι εστίες φωτιάς στο Norman Atlantic Facebook Twitter
0

Όλες τις εστίες φωτιάς στο Norman Atlantic κατάφεραν να σβήσουν χθες οι Ιταλοί πυροσβέστες, ενώ μπόρεσαν να ανοίξουν πλαϊνές πόρτες του καραβιού και να θέσουν σε λειτουργία ειδικές μηχανές απορρόφησης καπνού. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για τις απαραίτητες έρευνες στο πλοίο, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πρίντεζι.

"Βάσει των τελευταίων αυτών εξελίξεων οι όλες διαδικασίες μπορεί να επιταχυνθούν και να μπορέσουν να εισέλθουν και πάλι στο Norman Atlantic,οι εισαγγελείς και οι πραγματογνώμονες του Μπάρι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας", ανάφερε ο επικεφαλής των πυροσβεστών του Πρίντεζι, Μικέλε Αντζιούλι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου, στο τρίτο επίπεδο, έχει μειωθεί στους 21 βαθμούς, με σημαντική αύξηση του οξυγόνου.

Στο μεταξύ, η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντελ Μετζοτζιόρνο δημοσίευσε μαρτυρία δεκαεξάχρονου Αφγανού μετανάστη, ο οποίος κατάφερε να σωθεί αλλά όπως τονίζει είδε πολλούς άλλους μετανάστες να χάνουν την ζωή τους από την πυρκαγιά στο γκαράζ. "Συνολικά, ήμασταν τουλάχιστον δέκα", σημειώνει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ