Ένταση στα διόδια του Ακτίου

Ένταση στα διόδια του Ακτίου Facebook Twitter
0

Ένταση επικρατεί στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, όπου απολυμένοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για όγδοη ημέρα και οι μπάρες παραμένουν ανοιχτές. Οι εργαζόμενοι έχουν μπει στα κουβούκλια των διοδίων ενώ απέναντί τους έχει παραταχθεί η αστυνομία, που τους προειδοποιεί να φύγουν γιατί θα προχωρήσουν σε συλλήψεις, καθώς έχει υποβληθεί σε βάρος τους μήνυση από τον υπεύθυνο της εταιρείας.

Οι 18 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και πέντε ακόμα στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασία "παραμένουν στον χώρο και περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία τους", όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου Νίκος Κουτσούμπας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι "η νέα εταιρεία, Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων, προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες".

Στον χώρο βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Λευκάδας και της Πρέβεζας, σωματεία και φορείς, καθώς και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ