"Σχέδιο Γοργοπόταμος" ονομαζόταν η επίθεση που σχεδίαζε ο Ξηρός

"Σχέδιο Γοργοπόταμος" ονομαζόταν η επίθεση που σχεδίαζε ο Ξηρός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Την κωδική ονομασία "σχέδιο γοργοπόταμος" φέρεται να είχε δώσει ο Χριστόδουλος Ξηρός στην επίθεση που σχεδίαζε στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο την απελευθέρωση μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με το MEGA. Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι, στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα υπήρχε πάντα μέσα σε παρένθεση η λέξη γοργοπόταμος και αναφέρονταν λεπτομέρειες γύρω από το πώς θα διενεργούσε το χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες στον εντοπισμό της κοπέλας που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα, η οποία βρέθηκε στο σπίτι στην Ανάβυσσο. Η κοπέλα φέρεται να είχε ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία της επίθεσης στις φυλακές.

Η πραγματική κάτοχος της ταυτότητας σε δηλώσεις της ανέφερε ότι χρησιμοποιεί αυτή την ταυτότητα εδώ και έξι μήνες, με τη δική της όμως φωτογραφία. Σημείωσε ότι αν και ο αριθμός είναι ο δικός της, έχουν αλλάξει την υπογραφή και το επίθετο της μητέρας της.

Το δεύτερο άτομο που αναζητείται είναι ένας νεαρός άνδρας που νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, "καθαρό" προέκυψε πως είναι το όπλο που είχε στην κατοχή του ο Χριστόδουλος Ξηρός τη στιγμή της σύλληψης. Οι αρχές αναμένουν να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία και σε έναν φορητό υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι, ο οποίος όμως έχει κωδικούς ασφαλείας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ