Παραμένει η σύγχυση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic

Παραμένει η σύγχυση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic Facebook Twitter
1

Νέα λίστα που απέστειλαν οι ιταλικές αρχές στο υπουργείο Ναυτιλία κάνει λόγο για 485 επιβαίνοντες στο Norman Atlantic. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, στη νέα λίστα εξακολουθούν να υπάρχουν διπλοεγγραφές ονομάτων. Τελευταία ενημέρωση από την ΑΝΕΚ σημειώνε ότι οι επιβαίνοντες ήταν 474.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας που επικαλείται το ΑΠΕ, ανέφεραν πως επιβεβαιώνεται πλέον ότι δεν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες στο πλοίο. Ο ανώτατος αριθμός για το συγκεκριμένο πλοίο ήταν 499 άτομα και ο αριθμός αυτός είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες από δικαστικό λειτουργό της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ένας ακόμα Έλληνας επιβάτης, που νοσηλευόταν σε ιταλικό νοσοκομείο, ενώ στην Ιταλία αναμένονται σήμερα συγγενείς των δέκα Ελλήνων επιβατών, που αγννοούνται.

Νωρίτερα, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa μετέδωσε ότι σε βάρος δύο εκπροσώπων της εταιρίας ΑΝΕΚ και δυο μελών του πληρώματος, ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, από την εισαγγελία του Μπάρι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του γραφείου της ΑΝΕΚ στην Ιταλία (δεν αναφέρεται όνομα), του υπαλλήλου της εταιρείας Παύλου Φαντάκη, του 45χρονου υπευθύνου καταστρώματος Λουίτζι Γιόβινε και του 56χρονου μηχανικού Φραντσέσκο Ρομάνο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα σταθώ στο νομικό σκέλος με την είδηση των ''διώξεων'' σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τις ιταλικές δικαστικές αρχές, και αν δεν είναι ''μούφα'' η είδηση, αν μη τι άλλο είναι παράδοξη: ''ναυάγιο'' με την τεχνική έννοια του όρου δεν υπάρχει, άρα δεν πρόκειται για πρόκληση ναυαγίου. Το να θεωρούνται ως υπεύθυνοι δύο χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της ναυλώτριας, πάλι μου ακούγεται παράξενο. Τέλος, το να συμπεριλαμβάνεται στους υπευθύνους ο πλοίαρχος, ομοίως είναι παράξενο, όταν περιλαμβάνεται ο Α' Μηχανικός (αλήθεια, από το μηχανοστάσιο ξεκίνησε η πυρκαγιά;). Άρα, ή η είδηση είναι εσφαλμένη ή ο νομικός πολιτισμός των Ιταλών διαφέρει παρασάγγας από τον δικό μας (προς το χειρότερο), ή η όλη προσπάθεια των Ιταλών κατατείνει στο να συγκαλύψουν πράγματα και καταστάσεις.Και μία απορία ακόμη: σε ένα τέτοιο συμβάν οι Ιταλοί Εισαγγελείς μπόρεσαν ήδη και προσωποποίησαν τις ευθύνες στα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στο άρθρο; πολύ τζιμάνια τους κόβω...