«Δεν έχουμε κανένα νέο για 98 επιβάτες του «Norman Atlantic»

3

Στην αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει κανένα νέο για την τύχη 98 επιβατών του Norman Atlantic προχώρησε ο εισαγγελέας του Μπάρι, το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την άφιξη του πολεμικού πλοίου "Σαν Τζόρτζιο", το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες.

"Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic" είπε ο Ιταλός εισαγγελέας σημειώνοντας ότι "τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες".

Ο εισαγγελέας στις δηλώσεις του εξέφρασε τον φόβο ότι μέσα στα αμπάρια του πλοίου θα βρεθούν και άλλα θύματα, καθώς είναι πιθανό να υπήρχαν λαθρεπιβάτες. Ήδη δύο παράτυποι μετανάστες που ταξίδευαν με το πλοίο ως λαθρεπιβάτες διασώθηκαν και ζήτησαν άσυλο από τη γειτονική χώρα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μωρε δικιο εχουν,τελικα,αυτοι που χρησιμοποιουν την φραση "Una faccia ,una razza".Και καποιοι απο εμας τους "εξευρωπαισμενους" τους "κραζαμε".Διοτι σε επιπεδο οργανωσης,τουλαχιστον,δεν ειδαμε να υπαρχουν και πολλες διαφορες.
Κάνε μια βόλτα απο εκεί και θα αναθεωρήσεις.Έχουν τα προβλήματα τους αλλά σαν την δικιά μας ξεφτύλα πουθενά.Για να καταλάβεις χτες ο Ιταλός εισαγγελέας κάλεσε τον καπετάνιο και τον πλοιοκτήτη ως κατηγορούμενους.Οι εδώ εφοπλιστές που είχανε μέσα υπεράριθμους και αδήλωτους επιβάτες δεν πρόκειται να πάθουνε τίποτα. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθ'εαυτό οτι δεν θα πάθουν τίποτα, αλλά το ότι ΟΛΟΙ είμαστε εκ των προτέρων βέβαιοι για αυτό.
Επειδη τυχαινει να εχω κανει αρκετες "βολτες"στην ζωη μου στην Ιταλια,και σε πολλες αλλες χωρες,δεν θα συνεκρινα ποτε το συνολικο επιπεδο της χωρας αυτης ,σε ολο το φασμα των θεματων με τα οποια αξιολογουμε την λειτουργια ενος κρατους,με αυτο της ...τριτοκοσμικης λειτουργιας Ελλαδας.Ιδιαιτερα σε θεματα Παιδειας και Δικαιοσυνης η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.Εις βαρος μας,φυσικα.Στο συγκεκριμενο,ομως,θεμα ,της οργανωσης και λειτουργιας μηχανισμων σε "καταστασεις εκτακτης αναγκης" εχουμε,δυστυχως διαχρονικα, αρκετα παραδειγματα οτι η Ιταλια δεν απεχει ιδιαιτερα απο τα δικα μας "ανατολιτικα" στανταρντς.