38 οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, σύμφωνα με ιταλικά μέσα

38 οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, σύμφωνα με ιταλικά μέσα Facebook Twitter
0

Στους 10 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στο πλοίο Norman Atlantic ενώ υπάρχουν φόβοι για δεκάδες αγνοούμενος. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, ερευνητές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 38 αγνοούμενοι.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε μετά την ανεύρεση δύο ακόμη πτωμάτων, άγνωστης εθνικότητας, πάνω στο πλοίο.

Από το πλοίο έχουν διασωθεί συνολικά 427 άνθρωποι, όπως δήλωσαν οι υπουργοί Άμυνας της Ιταλίας, Roberta Pinotti και Υποδομών και Μεταφορών, Μαουρίτσιο Lupi.

Το κύριο πρόβλημα τώρα είναι ο ακριβής αριθμός των ατόμων που ήταν στο πλοίο αφού στη λίστα των επιβατών αναφερόταν 478 άτομα, όμως μερικοί από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό κατάλογο.

Αρχικά οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για 478 επιβαίνοντες εκ των οποίων διασώθηκαν οι 432, ενώ εντοπίστηκαν και πέντε νεκροί. Ωστόσο αυτά τα στοιχεία αυτομάτως καταδείκνυαν πως αγνοούνταν 41 άνθρωποι.

Όμως αργότερα και λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας μείωσε τον αριθμό των επιβαινόντων σε 458 και των διασωθέντων σε 427.

Οι ελληνικές και ιταλικές Αρχές κάνουν αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις λίστες ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα των διασωθέντων αλλά και να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν τώρα τους χώρους του πλοίου ενώ έρευνες γίνονται στις θαλάσσια περιοχή της τραγωδίας για τυχόν επιβάτες που έπεσαν στη θάλασσα προσπαθώντας να σωθούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM